Посади вже не вакантні: голова Запорізької ОДА призначив трьох нових заступників

Переглядів: 158

2 травня 2024 14:36

Посади вже не вакантні: голова Запорізької ОДА призначив трьох нових заступників фото

У команді голови Запорізької ОДА три нових заступника.

Успішно пройшли спецперевірку та  зайняли  вакантні посади заступників голови Запорізької обласної державної адміністрації Наталія Будяк, Михайло Семікін та Олександр Щербаков, кандидатури яких 23 березня  погодив Кабмін.

Про їх призначення повідомив  у телеграм-каналі голова ЗОДА Іван Федоров.

Наталія Будяк – кваліфікована спеціалістка, яка має досвід роботи в часи реформування закладів охорони здоров’я, тому буде курувати напрямки медицини, соціального захисту та підтримки ветеранів війни.

«Місяць тому, вперше за два роки, ми створили у структурі ОВА відділ з питань ветеранської політики, який є пріоритетним напрямком роботи обласної адміністрації», - зазначив очільник облдержадміністрації.

Наталія Будяк, зазначу, уже зустрічалася з місцевими журналістами - ще у ранзі радниці голови ОДА, 30 квітня  вона розповідала про виплати ВПО. Наступного дня пані Наталія була призначена заступницею голови облдержадміністрації.

Наталія Будяк працювала директоркою Східного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України. До цього очолювала департамент охорони здоров‘я Дніпропетровської ОДА.

1 лютого 2024 Наталія Юріївна завершила свою роботу в НСЗУ і звільнилась з державної служби, якій віддала 10 років свого життя. На своїй фейсбук-сторінці екс-посадовиця розмістила пост, присвячений цій події.

Наталія почала його словами: «Той випадок, коли одночасно відчуваєш і сум, і полегшення. Я дико втомлена і виснажена», а закінчила: ”Відновлюю свій психічний і емоційний стан. Продовжую донатити, волонтерити, наближати нашу перемогу і допомагати нашим захисникам і захисницям. Видихаю».

"Видихала" недовго - через три місяці, 1 травня, Наталія отримала нове призначення і повернулася на державну службу.

 - Пані Наталю, хто вплинув чи що вплинуло на ваше рішення не тільки повернутися на державну службу, а й ще дати згоду на зайняття  посади заступниці голови Запорізької ОДА?

 - Особистість Івана Сергійовича. Я була впевнена, що не повернусь на державну службу. Я, дійсно, втомилася від неї.  Але команда Івана Сергійовича, ті завзятість і натхнення, які в нього є, дозволили повірити в те, що ми зможемо зробити  щось позитивне для держави, для людей.

 - Успіхів вам!

Михайло Семікін та Олександр Щербаков – два заступники, з якими Іван Федоров  працював у Мелітопольській міській раді і які, за його словами,  не полишали своїх обов’язків навіть після початку повномасштабного вторгнення.

Відповідальність Михайла Семікіна – опікуватись освітою, культурою та патріотичним вихованням.
«Ми точно цю роботу маємо підняти на новий рівень. І я сподіваюсь на загальну підтримку цього руху», - прокоментував Федоров.

У  обов’язках   Олександра Щербакова – комунікація з військовими та організація військової допомоги.
«Маємо унікальний досвід, здобутий у мерії Мелітополя. Як приклад, за 2023 рік Мелітопольська громада  передала обладнання і техніку для понад 80 військових частин на суму понад 250 мільйонів гривень", - розповів Іван Федоров.

Таким чином, у Мелітопольській міській раді з керівництва залишилася перший заступник міського голови Ірина Рудакова, яка виконує обов'язки міського голови. Після призначення головою Запорізької ОДА Іван Федоров, нагадаю, пішов у відпустку без збереження зарплати, на період військового стану.

За словами Федорова,  продовжать працювати за своїми напрямками перший заступник голови ОДА Руслан Мовчан та заступник голови ОДА Євген Мироненко,які отримали свої посади при попередньому голові облдержадміністрації, яким був, нагадаю, Юрій Малашко.

Здається, вперше в історії Запорізької обласної державної адміністрації голова і усі його заступники - немісцеві. Унікальність ситуації ще й в тому, що половина команди - мелітопольці.

PS. Станом на 14.43 інформація про нових заступників голови ЗОДА на офіційному свйті облдержадміністрації відсутня.




Схожі новини: