Горіли очерет та суха трава: у Запоріжжі рятувальники ліквідували масштабну пожежу на відкритій території

Переглядів: 204

13 травня 2024 01:00

Горіли очерет та суха трава: у Запоріжжі рятувальники ліквідували масштабну пожежу на відкритій території фото

Інформація про пожежу на відкритій території до Служби порятунку «101» надійшла 12 травня о 09:00.

Станом на 12:00 вогонь охопив 2 га відкритої території.

О 15:18 вогнеборцям вдалося ліквідувати пожежу в трьох осередках загоряння. Загальна площа, знищена вогнем, склала 6 га.

«Ліквідація пожежі ускладнювалася через пориви вітру до 10 м/с, які сприяли розповсюджуванню полумʼя. Особливості рельєфу місцевості не давали можливості пожежно-рятувальній техніці підʼїхати до осередків загорянь. Надзвичайники пішим ходом за допомогою ранцевих вогнегасників та підручних засобів ліквідували всі займання.

Волонтери World central kitchen забезпечили особовий склад підрозділів ДСНС, які зранку приборкували пожежу, гарячим харчуванням та питною водою.

Від ГУ ДСНС залучалися 54 рятувальники та 13 одиниць техніки, у тому числі плавзасоби і снігоболотохід «Богун»; від лісництва - 5 співробітників, 2 одиниці техніки, у т.ч. трактор.

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відвідування лісових насаджень та відкритих територій! - зазначається у повідомленні ГУ ДСНС в Запорізькій області.

Зазначимо, що масштабна пожежа сталася на околиці Південного житлового масиву Запоріжжя. Надзвичайники вже не вперше приборкують загоряння на відкритій території у цій частини міста.




Схожі новини: