На півдні ворог посилив тиск на Оріхівському напрямку - Сили оборони

Переглядів: 158

13 травня 2024 15:10

На півдні ворог посилив тиск на Оріхівському напрямку - Сили оборони фото

На півдні загарбники зосередили зусилля на Оріхівському напрямку, ситуація складна, проте контрольована.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук.

«Сьогодні на Херсонщині знову були обстріли КАБами, проте не відбулося минулої доби штурмів на Кринки, і це може бути пов’язано із посиленням тиску на Оріхівському напрямку - там вчора було 19 штурмів тільки на Старомайорське та на Роботине, проте ворог відкотився з втратами, ніякого успіху не мав, лінія фронту тримається. У принципі, ситуація залишається досить складною, проте контрольованою», - сказав Плетенчук.

Він також зазначив, що острів Нестрига для окупантів становить інтерес через близькість до українських позицій, але всі їхні спроби висадитись на острів українські захисники зупиняють.

«Він (острів Нестрига - ред.) розташований ближче до наших населених пунктів, відповідно, до наших позицій, і цей острів все ж таки відноситься до правого берега. Це група островів, і він є найвіддаленішим від берега, але останнім перед гирлом річки Дніпро, і відповідно їм (окупантам - ред.) зручно там мати плацдарм. Це така собі противага Кринкам. Але менше з тим, закріпитись вони там не можуть. Періодично намагаються туди висадитись, використовують зазвичай швидкісні човни, проте успіху не мають», - пояснив речник.

Минулої доби російські загарбники завдали ударів по 10 населених пунктах Херсонської області.

 




Схожі новини: