Міністр оборони Британії: Набагато дешевше стримувати Путіна зараз, ніж дозволити йому перемогти

Переглядів: 167

14 травня 2024 18:00

Міністр оборони Британії: Набагато дешевше стримувати Путіна зараз, ніж дозволити йому перемогти фото

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що дуже важливо, щоб Путін не виграв війну в Україні, і тільки Україна має вирішувати, чи готова вона домовлятись.

Про це він розповів в ефірі BBC Breakfast. 

"Дуже важливо, щоб Путін не виграв цю війну. Моє просте послання до світу і, зокрема, до США... полягає в тому, що набагато дешевше захищати і, відповідно, стримувати Путіна тут і зараз, ніж дозволити йому перемогти, а іншим діячам в інших країнах дозволити думати, що решта світу – це річ, яку можна захоплювати ", - сказав Шеппс.

Він додав, що вважає, що допомога західних країн Україні – це "питання політичної волі", і якби всі країни активізувалися, то це склало б незначну частку загальних витрат на оборону.

Він підкреслив, що Україна "завжди перевершувала очікування світу" і що їй було важко після російського вторгнення в лютому 2022 року. Шеппс наголосив, що Велика Британія "дуже сильно підтримує стратегічно" те, що робить Україна.

На його думку, викликає занепокоєння той факт, що світ відволікся від війни, і що було відомо, що Україна потребуватиме більше військового спорядження. За словами Шеппса, він знає, що внутрішня політика в США створила деякі проблеми, але "ми не можемо повернутися в минуле, а можемо запропонувати підтримку в майбутньому".

Міністра оборони також розповів, що вчора говорив зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим про Харків, який зараз атакують російські війська. За словами Шеппса, ситуація "дуже делікатна", і що світ "застали сплячим".

"Я не сумніваюся, що це буде важке літо, але я також не сумніваюся, що Україна пройде через нього", - відповів міністр оборони, коментуючи новини про наступ росіян на Харківщину.

Минулого місяця прем'єр-міністр Ріші Сунак підтвердив, що Велика Британія надасть додаткові 500 млн фунтів стерлінгів до 2,5 млрд фунтів стерлінгів військової допомоги, які вона вже пообіцяла надати Україні у 2024 році.

Джерело: Укрінформ




Схожі новини: