У Запоріжжі шахраї ошукали 63 переселенців на 400 тисяч гривень

Переглядів: 170

15 травня 2024 09:40

У Запоріжжі шахраї ошукали 63 переселенців на 400 тисяч гривень  фото

Перед судом постане група шахраїв із Запоріжжя

Для реалізації своєї схеми 28-річний мешканець Запоріжжя створив фейковий телеграм-акаунт одного з українських банків. До реалізації злочинного плану він залучив ще двох знайомих жителів обласного центру: 43-річну жінку та 21-річного чоловіка. Про це повідомляє Кіберполіція. Аферистів викрили у червні 2023 року. За понад рік злочинної діяльності зловмисники ошукали 63 особи, у тому числі волонтерів. Загальна сума збитків майже 400 тис. грн.

Під приводом надання фінансової допомоги нібито від держави та міжнародних організацій зловмисники виманювали у внутрішньо переміщених осіб персональні банківські дані та коди доступу з смс-повідомлень. Ці відомості фігуранти використовували для отримання доступу до інтернет-банкінгу потерпілих і привласнення заощаджень громадян.

Організатору злочинної групи було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його співучасників суд відправив під домашній арешт. 

Правоохоронці завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт за ч. 4 ст. 190 та ч. 3 ст. 28 ч. 5 ст. 361 Кримінального Кодексу України. Обвинуваченим загрожує до 15 років позбавлення волі.




Схожі новини: