На Запоріжжі дагестанці відмовились воювати на стороні рф

Переглядів: 660

1 липня 2023 09:26

На Запоріжжі дагестанці відмовились воювати на стороні рф фото
Дагестанці вирішили зберегти власне життя і не йти до бою

На Запорізькому напрямку зафіксована масова відмова військових рф йти в бій. Йдеться про етнічних дагестанців. 

"На тлі успішних бойових дій Сил оборони України та через значні втрати противника в живій силі, збільшуються випадки дезертирства в підрозділах російських окупаційних військ, які все частіше самовільно залишають бойові позиції. Зокрема, близько 50 військовослужбовців етнічних дагестанців зі складу каспійської флотилії, в районі населеного пункту Дорожнянка Запорізької області, відмовились брати участь в бойових діях. Наявне в підрозділі озброєння російські відказники вивели з ладу", - повідомляють у Генштабі. 

До речі, військовий партизанський рух "Атеш" активно працює над тим, щоб виводити з ладу російську військову техніку. Щоб це зробити, активісти радять "засипати пісок та цукор у паливний бак та горловину коробки передач броньованої техніки". 

"За останній місяць ми добре попрацювали на ниві саботажу. У Запорізькій області 429 мотострілецький полк, що розміщувався у населеному пункті Лобкове, втратив 3 БТР та 2 БПМ. Зламалися чомусь. Що потім було у Лобковому, ви самі знаєте. Висловлюємо подяку агентам, які доклали до цього руку". 

Лобкове - це одне з сіл на Запорізькому напрямку, яке у червні перейшло під контроль ЗСУ. 




Схожі новини: