Терор продовжується: У катівнях окупантів перебуває близько сотні енергодарців

Переглядів: 482

18 вересня 2023 11:07

Терор продовжується: У катівнях окупантів перебуває близько сотні енергодарців фото

Окупанти продовжують викрадати та тримати у полоні працівників Запорізької АЕС

Енергодарці, яких викрали окупанти, піддаються катуванням з боку загарбників. Багатьох тримають у полоні місяцями.

23 червня в тимчасово окупованому Енергодарі російські загарбники викрали інженера з охорони праці ЦТАВ Сергія Потинга, а 18 липня - начальника зміни турбінного відділення експлуатаційного підрозділу Сергія Спартесного. Про це повідомляє міський голова Енергодара Дмитро Орлов. 

"Як стало відомо пізніше, обох чоловіків тримають у будівлі місцевого відділку окупаційної поліції. У будинках атомників окупанти неодноразово проводили обшуки. Також була інформація, що до Сергія Потинга окупанти застосовували жорсткі катування та фізичне насильство. Наразі немає жодної інформації про стан обох чоловіків. Невідомі ані причини їх викрадення, ані звинувачення, які їм висувають окупанти.", - йдеться у повідомленні міського голови. 

Загалом, станом на зараз у катівнях окупантів перебуває близько сотні енергодарців, з них - близько двох десятків атомників. Ця цифра періодично змінюється, адже декого військові відпускають через 1-2 тижні, а декого тримають у полоні місяцями. Ув'язнені зазнають регулярних знущань та репресій, їх змушують підписати контракт з росатом чи взяти паспорт рф. Часто їхні близькі не мають жодного зв'язку з ними. Найбільш жорстких катувань зазнають люди, які відмовляються співпрацювати з ворогом.

Росія продовжує чинити терор на окупованих територіях, вдаючись до злочинів по відношенню до цивільного населення. 

- Знову звертаємося до міжнародних організацій, ООН, МАГАТЕ та всієї світової спільноти  із закликом докласти максимальних зусиль та вжити всіх можливих заходів для звільнення всіх енергодарців, яких утримують у полоні російські окупанти,- зазначив Дмитро Орлов. 

 




Схожі новини: