Потрапили під ворожий обстріл: на території Запорізької області вже загинули 467 цивільних

Переглядів: 456

27 жовтня 2023 22:15

Потрапили під ворожий обстріл: на території Запорізької області вже загинули 467 цивільних фото

За останній час збільшилась кількість щоденних ворожих обстрілів населенних пунктів Запорізької області.

- Це вже не 70, 90 на добу, а 120,150 чи навіть 170, - зазначив на брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА начальник Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко. - Збільшується і кількість поранених або загиблих. Це переважно люди літнього віку, які не хочуть виїжджати, а хочуть залишатися де народились і виросли. З ними тяжко працювати.

За словами Юрія Малашка, станом на зараз у Запорізькій області в результаті ворожих обстрілів загинуло 467 цивільних громадян, у тому числі 29 дітей.

Сьогодні очільник ОВА відвідав Гуляйполе, яке ворог просто знищує.

- Незламне місто, незламні люди, які продовжують виживати, - розповів Юрій Анатолійович.

Очільник ОВА перевірив у Гуляйполі Пункт незламності, де, за його словами, місцеві мешканці можуть не тільки зарядити гаджети, а й прожити певний час. У місті є ще кілька укриттів, обладнаних для проживання.

У Гуляйполі залишається приблизно 1000 осіб, але поки що мова про їх примусову евакуацію не йде — як повідомив Юрій Малашко, “міська військова адміністрація не зверталася з таким проханням”.

Гуляйполе щоденно потерпає від артилерійських обстрілів та бомбувань, ворог руйнує цивільну інфраструктуру.

- Але пам’ятник Нестору Махну, обкладений мішками з піском, та інсталяція “Я люблю Гуляйполе” стоять, - розповів очільник Запорізької ОВА.

 




Схожі новини: