Незламне місто: про Запоріжжя написали книгу і зняли мультфільм

Переглядів: 249

5 квітня 2024 23:50

Незламне місто: про Запоріжжя написали книгу і зняли мультфільм фото

«Книга-мандрівка. Міста» @read.and.travel.ukraine - новий патріотичний проєкт про українські міста, який реалізується одночасно у двох форматах: мультфільми та книжки.

Мультфільми виходять на YouTube-каналі проєкту, а друкованою частиною займається «Видавництво Старого Лева». Авторами текстів стали відомі українці, зокрема Ірена Карпа та Сергій Жадан.

Вже відбулись премʼєри мультфільмів і презентації книг про Харків, Чернігів і Миколаїв. Настала черга Запоріжжя - волелюбного міста за порогами Дніпра, яке не змогли приборкати ні вогнем, ні блекаутами!

Автори - Ірина Тараненко, Марта Лешак, Марія Воробйова, Вадим Єрченко - пройшлися місцинами, де колись полював на ворожих «мишей» Самійло Кішка і на крилах перемоги мчали козацькі чайки. А потім створили… Ні! Не листа турецькому султану, а вишукану абетку про Запоріжжя. Кожна літера — це ДНК міста, унікальна риса, без якої немислима його сучасна «аватарка».

Долучайтесь! Це - класний всеукраїнський проєкт, який робить Запоріжжя ближчим до кожного та кожної.

***

Проєкт «Книга-мандрівка. Міста» створено за підтримки проєкту Агентства США з міжнародного розвитку USAID «Зміцнення громадської довіри» (UCBI). Партнери проєкту — Укрзалізниця, 1+1 media, Київстар ТБ, ТМ Моршинська, журнал VIVA та відомі українці, які підтримують свої рідні міста.

Джерело: фейсбук-сторінка “Незламний Хаб Запоріжжя”




Схожі новини: