США попередили Пекін про наслідки для китайських компаній за підтримку РФ у війні

Переглядів: 201

6 квітня 2024 20:12

США попередили Пекін про наслідки для китайських компаній за підтримку РФ у війні фото

Глава Мінфіну США попередила Пекін про наслідки для китайських компаній за допомогу Росії

Міністр фінансів США Джанет Єллен на зустрічі з віцепрем’єром уряду КНР Хе Ліфеном у китайському місті Гуанчжоу в суботу, 6 квітня попередила його про значні наслідки для компаній із Китаю, якщо вони підтримуватимуть війну Росії проти України, повідомляє Reuters.

"Єллен сказала, що попередила про значні наслідки для китайських компаній, якщо вони надаватимуть матеріальну підтримку вторгненню Росії в Україну", – ідеться в повідомленні.

Китайська сторона наголосила, що її політика полягає в ненаданні такої підтримки і не хотіла б, аби це було питанням двосторонніх відносин Китаю і США.

США вважають, що РФ отримує промислову та комерційну підтримку від Китаю.

Глава Служби зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін заявив, що Росія збирається створювати низькотехнологічну армію радянського зразка з великою вогневою міццю та артилерією.

Також Розін заявив, що Росія готується до можливого конфлікту з НАТО протягом наступних десяти років.

Нещодавно глава Сил оборони Естонії Мартін Герем заявив, що коли Росія тільки почала широкомасштабне вторгнення в Україну, країни Заходу думали, що вона має "больовий поріг", проте зараз його неможливо виміряти, і розраховувати на щось немає сенсу.




Схожі новини: