Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей

Переглядів: 152

19 квітня 2024 09:58

Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей фото

У результаті російського удару по місту Дніпро загинули 2 людей та 15 дістали поранення, ще 6 людей загинули у Синельниковому, серед них двоє малолітніх дітей.

Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак у Telegram та в ефірі марафону новин.

Пряма мова Лисака: "На зараз 8 людей загинули. Середи них є діти. Двоє людей − чоловік і жінка − загинули у Дніпрі. Інші 6 жертв − у Синельниковому".

Деталі: За його словами, у  Дніпрі, окрім житлового будинку, пошкоджені два інфраструктурні об’єкти. 

У Синельниковому частково зруйновано 4 приватні будинки, ще 8 – пошкоджені.

Голова ОВА додав, що важкими були ніч та ранок. У Павлограді пошкоджене одне з підприємств.

Били росіяни і по Нікопольщині: ввечері з артилерії обстріляли сам Нікополь, а вночі – Марганецьку громаду: пошкоджені два приватні будинки.

"Область пережила чергову масовану атаку. Частину ворожих цілей збили Сили ППО. Зокрема, тільки за ранок, попередньо, 9 ракет. І ще 2 – вночі. Деталі щодо цього – згодом. На жаль, є й влучання", − підсумував Лисак.

Пізніше він додав, що кількість постраждалих внаслідок ракетної атаки по області постійно збільшується.

Пряма мова голови ОВА: "На цю хвилину відомо про 15 поранених у Дніпрі. Всі – середні. Кривий ріг – постраждало 3 людей. Стільки ж у Синельниковому. Серед них і 2 дітей. На жаль, одна восьмирічна дитина померла в лікарні".

Президент Володимир Зеленський прокоментував ракетний удар Росії по Дніпру, якого вона завдала 19 квітня, заявив, що кожна держава і кожний лідер, які лобіюють надання ППО Україні — є рятівниками життя.

Про це глава держави написав у Telegram.

"Кожна держава, яка надає системи ППО Україні, кожен лідер, який допомагає переконувати партнерів, що ППО зараз має бути не на складах, а в реальних містах і громадах, які зазнають ударів терористів, усі, хто підтримує наш захист, є рятівниками життя. Ми маємо завдати поразки російському терору. Це потреба не лише нашої держави, не лише українців – це глобальна потреба", — сказав Зеленський.

Він підкреслив, Росія повинна відповідати за свій терор, а кожна ракета і кожен "шахед" мають збиватися.

"Світ може це гарантувати, партнери мають необхідні спроможності. Це було доведено, зокрема, у небі Близького Сходу, і це має запрацювати у небі Європи", — сказав президент.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: