І лікуватися, і навчатися: у запорізькому дитячому медзакладі відкрили яскравий простір

Переглядів: 152

26 квітня 2024 23:10

І лікуватися, і навчатися: у запорізькому дитячому медзакладі відкрили яскравий простір фото

У міській дитячій лікарні №5 відкрився навчальний простір для маленьких пацієнтів.

Сучасний навчальний простір створено на базі педіатричного відділення лікарні за підтримки організації «Благодійний фонд «М.Р.І.Я».

Як зазначається на сайті Запорізької міської ради, цей освітній осередок сприятиме створенню належних умов для навчання та дозвілля найменших мешканців міста.

"Зокрема юних пацієнтів, які тривалий час перебувають на стаціонарному лікуванні, переселенців, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах без батьківського піклування та влаштовані тимчасово до закладу охорони здоров’я.

Робота над створенням навчального простору в дитячій лікарні №5 розпочалася близько двох місяців тому. У найкоротший термін у приміщенні провели поточний ремонт, кімнати облаштували меблями та всім необхідним для комфортного перебування та навчання дітей.

Працювати з маленькими пацієнтами у навчальному просторі будуть фахівці, які мають педагогічну чи психологічну освіту, володіють навичками та досвідом роботи й спілкування з дітьми.

Медики зазначають, що саме забезпечення збереження фізичного, ментального та емоційного стану  дитини – є однією із важливих складових формування здоров’я людини в майбутньому.

Доведено, що формування комфортних, естетично привабливих умов перебування пацієнтів позитивно впливає на їх психофізичний та емоційний стан. Тож сприяє позитивній динаміці лікування, швидшому одужанню й відновленню. Тому створення сучасного та комфортного навчального простору матиме позитивний вплив на пацієнтів міської дитячої лікарні №5 у складний час війни", - зазначається на сайті міськради.

Цифри і факти

  • Дитяча лікарня № 5 – багатопрофільний заклад Запоріжжя,  в якому сконцентровано всі види надання спеціалізованої медичної допомоги дитячому населенню.
  • Це стаціонарна, консультативна, амбулаторно-поліклінічна та виїзна для інтенсивної терапії новонародженим.
  • Стаціонар лікарні розрахований на 385 ліжок в 11 клінічних відділеннях.

Фото: сайт Запорізької міської ради




Схожі новини: