Такий кемп проводився вперше: школярі із Запорізької області відвідали провідні українські IT компанії та стартапи

Переглядів: 167

26 квітня 2024 23:40

Такий кемп проводився вперше: школярі із Запорізької області відвідали провідні українські IT компанії та стартапи фото

Діти із Запорізької області стали учасниками першого кемпу Dive in ESTEAM від освітньої фундації GoGlobal.

Протягом п’яти днів вони знайомились з відомими українськими IT-компаніями - EPAM, Genesis, Reface та стартапами, а також вчились 3Д моделюванню, лазерній різці та пробували VR у Sensorama.Lab.

Загалом у кемпі взяли участь 31 дитина з прикордонної/прифронтової зони, з них — 6 з Запорізької області.

“За декілька днів в ESTEAM кемпі я побував у дуже великих ІТ компаніях, на яких будується майбутнє України. Побував в інноваційному технічному парку UNIT-city, познайомився з його СЕО і отримав дуже потрібні навички для майбутнього вступу в державні заклади освіти і працевлаштування у найкращі ІТ компанії.

У UNIT-city ми відвідали такі круті компанії, як ДТЕК, де ми навчилися логічному мисленню, також побували в компанії GENESIS, REFACE і навчилися робити CV, прокачали критичне мислення і зрозуміли, що маємо можливості для розвитку в Україні”, — розповів запоріжець Марк Балюк.

Під час кемпу школярі мали цікаві лекції та екскурсії у Unit.City, Academy DTEK, а також провели біохімічний дослід в Малій академії наук та створили власну лампу в лабораторії Острів, де опанували 3Д моделювання та лазерну різку.

Учасники стали героями картин-портретів деколонізованих художників Айвазовського й Малевича. Це стало можливим завдяки компанії Reface, яка згенерувала ці картини за допомогою власних технологій на основі штучного інтелекту.

Dive in ESTEAM показав, що практичний підхід до навчання дуже цікавий молоді, адже підкреслює не тільки значення технічних наук і математики, але й роль творчості, інноваційного мислення та бізнес-навичок у сучасному світі.

Такий кемп проводився вперше, але організатори планують розвивати цей напрямок й надалі.

“Зараз, коли українська освіта несе значні втрати через війну, ми маємо забезпечити українським дітям новаторські освітні можливості та шукати нові підходи у донесенні необхідних їм знань та навичок. Ми маємо змінювати парадигму сприйняття освіти. Знання сьогодні здобуваються не лише за шкільною партою, а й у реальному світі від експертів та менторів.

Цей кемп – одна з таких можливостей, яка допоможе дітям, зацікавленим у технологічних галузях, отримати нові знання, враження та реалізувати власні задумки та ідеї. А ще – дати дітям відчуття “нормального” життя, яке вони втратили через війну та показати можливості розвитку в Україні”, – зазначає директорка освітньої фундації GoGlobal Тетяна Коврига.

***

ESTEAM (Entrepreneurship, Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) – інтегрований практичний підхід до навчання. Цей підхід підкреслює не тільки значення технічних наук і математики, але й роль творчості, інноваційного мислення та бізнес-навичок у сучасному світі.




Схожі новини: