Надихнув Шевченко: у музеї запорізького вишу відкрилася виставка робіт переможців творчого конкурсу

Переглядів: 180

2 травня 2024 23:22

Надихнув Шевченко: у музеї запорізького вишу відкрилася виставка робіт переможців творчого конкурсу фото

Виставка студентських малюнків відкрилася в музеї історії технічного прогресу Національного університету “Запорізька політехніка”.

“9 березня виповнилось 210 років з дня народження Тараса Шевченка, творча спадщина якого налічує понад 240 поетичних творів, близько 1200 робіт картин, акварелей, офортів. Тарас Шевченко-художник посідає одне з почесних місць в українському образотворчому мистецтві, - зазначила на відкритті директорка музею Наталія Деркач.

За її словами, музей історії технічного прогресу звернувся до кафедри “Дизайн” факультету будівництва, архітектури та дизайну з пропозицією провести конкурс серед студентів у двох номінаціях - “Образ Т.Г. Шевченка в сучасності” та “Намалюй рядок з вірша Тараса Шевченка”.

Конкурсне жюрі визначило переможців і їх роботи представлені на виставці, експонатами якої також є прикрашений вишитим рушником портрет Великого Кобзаря, книги, скульптура Шевченка з батьківського дому Наталії Володимирівни, вироби народно-декоративного мистецтва.

У номінації “Образ Т.Г. Шевченка в сучасності” перше місце зайняла Лілія Руденко, друге — Дарина Доновська.

У номінації “Намалюй рядок з вірша Тараса Шевченка” перше місце розділили Олександра Сичова та Наталія Давиденко, друге — Вероніка Слюсарова і Катерина Пасєка, третє — Маргарита Тимчишина і Катерина Пашолок. Переможці нагороджені пам’ятними подарунками.

На відкритті зібралися студенти та викладачі університету, співробітники наукової бібліотеки.

Відкрив виставку проректор з науково-педагогічної роботи, соціально-економічного розвитку та молодіжної політики Андрій Іванченко. Про значення постаті Шевченка для нашої країни говорили декан факультету будівництва, архітектури та дизайну Віра Савченко, доцент кафедри українознавства та загальної мовної підготовки Катерина Бондарчук, голова Запорізької обласної громадської організації “Збережемо Святині Запорожжя” Святослав Щербина.

До слова запрошувалися і учасники творчого конкурсу, присвяченого ювілею Шевченка. Гості заходу з задоволенням прослухали рядки з віршів Великого Кобзаря, які читали студенти.

А на завершення учасники заходу  разом із студентами Запорізького фахового музичного коледжу ім. Платона Майбороди заспівали пісню “Реве та стогне Дніпр широкий”.

Фото авторки і з фейсбук-сторінки Наталії Деркач




Схожі новини: