Катують священиків: окупанти відмовляються обмінювати двох отців з Бердянська

Переглядів: 186

7 травня 2024 22:45

Катують священиків: окупанти відмовляються обмінювати двох отців з Бердянська фото

Папі Римському передали місійний хрест та молитовник, які належали о. Івану Левицькому та о. Богдану Гелеті та їхні фото у храмі в Бердянську, щоб залучити його до боротьби за порятунок викрадених священників.

Про це повідомляє "Бердянськ Сьогодні".

«Маємо сумну інформацію, що наших отців піддають нещадним тортурам, – Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав розповів про долю полонених бердянських священників. - На жаль, навіть достеменно невідомо, де саме їх утримують.

Предстоятель УГКЦ в інтерв'ю hromadske розповів, що без відповіді залишився заклик провести напередодні Пасхи обмін всіх на всіх, хоча б трьох категорій: усіх жінок, усіх медиків, усіх священнослужителів різних церков, які сьогодні є в російському полоні.

«Я мав зустріч зі Штабом з питань поводження з військовополоненими і висловив їм наші прохання. Ми про це говоримо з різними представниками, зокрема і з Папою Римським, з дипломатами, які акредитовані при престолі, щоб громадськість цілого світу стала на захист тих беззахисних.

Крім того, Папа ще намагається іншими шляхами визволяти вкрадених українських дітей і звільняти наших військовополонених.

Папа стукає разом з нами, але росія не завжди хоче відчиняти двері, – заявив голова Греко-католицької церкви про спроби звільнити полонених бердянських отців.




Схожі новини: