До дна! У Запоріжжі спецпогашення нової поштової марки про російський флот відбулося на Хортиці

Переглядів: 145

8 травня 2024 17:20

До дна! У Запоріжжі спецпогашення нової поштової марки про російський флот відбулося на Хортиці фото

Сьогодні, 8 травня, у Національному заповіднику «Хортиця» відбулося спецпогашення та офіційне введення в обіг нової поштової марки «русскій воєнний флот – до дна!», випуск якої здійснено за підтримки ВМС ЗСУ.

У заході, як повідомляє пресслужба заповідника, взяли участь представники Запорізької ОДА та керівництво «Хортиці».

«Ця марка є третьою у серії поштових марок воєнного часу «русскій воєнний корабль… !», і символізує очищення Чорного моря від російських кораблів.

На марці зображені кораблі, які є найбільш вагомою втратою ворога за два роки повномасштабного вторгнення. А от ворожий сторожовий крейсер «Адмірал Макаров», поки ще не ушкоджений, зображений під прицілом.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський вважає, що це «пророче» зображення:

«Ми всі пам’ятаємо, як на наступний день після введення в обіг марки ««русскій воєнний корабль, іді…!», ЗСУ забезпечили відправку ворожого крейсеру «Москва» у заданому напрямку. Сподіваємось, що і марка ««русскій воєнний флот – до дна!» стане «пророчою» і врешті решт весь російський флот опиниться на дні, де йому і місце, а наше Чорне море очиститься від російської навали. Зараз на марці зображені знищені російські кораблі, які стали найбільшим збитком для ворожого флоту. І навіть це скорочене кладовище з російського брухту ледь вмістилося на зображення марки».

Символічно, що подія спецпогашення відбулася на острові Хортиця – місці козацької слави і сили. Козаки були вправними і звитяжними воїнами як на суходолі так і на воді, а їхні морські походи овіяні славою і легендами.

Сьогоднішні захисники і захисниці України своєю боротьбою довели, що є гідними спадкоємцями сили і мужності запорозьких лицарів і продовжують їхню справу – боронять свій народ і свою землю», - говориться у повідомленні пресслужби.

Нагадаємо, сьогодні,  в День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Національний заповідник "Хортиця" відчинив для відвідувачів  історико-культурний комплекс "Запорозька Січ".  про правила перебування можна прочитати тут.

Факти

  • Тираж марки – 1 000 000 примірників.
  • Номінал марки – F (відповідає тарифу на пересилання внутрішніх реєстрованих листів без оголошеної цінності (рекомендованих) масою до 50 грамів і поштових карток, еквівалент – 30 грн. Кількість марок в аркуші – 4.
  • Художником марки став Віктор Грудаков. На поштовому випуску також використано шрифт UAF Sans Дмитра Растворцева, розроблений спеціально для ЗСУ.
  • Одночасно з випуском нової марки 8 травня Укрпошта відкриває продаж благодійної презентаційної рамки «русскій воєнний ... !», яка містить усі три поштові марки цієї серії з відбитками штемпелів «Перший день!»: «русскій воєнний корабль, іді ... !», «русскій воєнний корабль, ... всьо!» та «русскій воєнний флот – до дна!».



Схожі новини: