Байден підписав закон про заборону імпорту російського урану до США

Переглядів: 153

14 травня 2024 15:28

Байден підписав закон про заборону імпорту російського урану до США фото

30 квітня ввечері Сенат США проголосував за ухвалення закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії

Американський президент Джо Байден підписав закон про заборону імпорту урану з Росії. Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

Цей закон забороняє імпорт неопроміненого, низькозбагаченого урану, виробленого в Росії або російською юридичною особою.

Радник глави держави з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що закон допоможе зміцнити "енергетичну й економічну безпеку" США шляхом зниження "залежності від Росії в галузі цивільної ядерної енергетики".

Закон набуде чинності через 90 днів після його підписання. До січня 2028 року Міненерго США зможе видавати дозволи на імпорт із Росії у разі, якщо інші джерела постачання відсутні.

Палата представників схвалила закон у грудні 2023 року, Сенат – у травні 2024 року.

30 квітня ввечері Сенат США проголосував за ухвалення закону про заборону імпорту збагаченого урану з Росії та передав документ на підпис американському президенту.

Атомні станції в Східній Європі, які раніше отримували збагачений уран з Росії, прагнуть скоротити свою залежність від Москви та планують підписати контракт з урановидобувною компанією Казахстану вже у 2025 році. 

30 квітня міністри енергетики країн G7 домовилися зменшувати залежність від постачання російської продукції для потреб їхньої ядерної енергетики.

Джерело: Лігаhttps://news.liga.net/ua/politics/news/baiden-pidpysav-zakon-pro-zaboronu-importu-rosiiskoho-uranu-do-ssha




Схожі новини: