Свято юних книгоманів

Просмотров: 1662
21 квітня 2016 18:10
Минулого тижня Якимівська районна дитяча бібліотека щиро приймала дорогих гостей на незвичайному святі – районному турі обласного читацького марафону «Книжковий Всесвіт дитинства – 2016». Це свято книги і тих, хто любить це нетлінне і вічне творіння людства.

Зі всіх куточків району і селища на Конкурс прибули юні книгомани – учні 6-7-х класів, які презентували свої улюблені книги.

В бібліотеці до уваги учасників була представлена виставка – рекомендація «Книжковий зорепад» та виставка журналів «Журнальний коктейль». Діти з великим захопленням і цікавістю гортали сторінки енциклопедій, книги сучасних українських та зарубіжних авторів про життя підлітків, романи для дівчаток, дитячі «страшилки» та детективи, пригодницькі та історичні книги.

У вступному слові голова журі привітала переможців першого туру і побажала успіхів у наступному етапі.

І ось змагання розпочалось. Юні читачі прийняли активну участь у вікторині – розминці, під час якої проявили свою ерудицію у знанні художніх творів, літературних героїв та авторів книг, а також знання з історії, природи, географії, або й таке – що можна приготувати, але не можна з‘їсти?

В вікторинах на загальну ерудицію відзначились серед учнів 6-х класів Рєзніченко Артур, учень Якимівської ЗОШ №1, серед семикласників – учениця Ленінської ЗОШ Войнікова Аліна.

В атмосфері доброзичливості юні книголюби розповіли членам журі та присутнім про свої улюблені літературні твори. Члени журі оцінювали виступи учасників за читацькою активністю, вмінням аналізувати та переосмислювати прочитане, використовуючи цитати із тексту, аналізувати поведінку і характери героїв, висловлювати своє відношення до героїв, а також зв‘язність мовлення та артистизм.

Кожен виступ із учасників запам‘ятався своєю оригінальністю та креативністю – це і інсценівки, комп‘ютерні презентації, малюнки, костюмовані презентації, фотокадри екранізованих творів. Запам‘ятався глядачам костюмований виступ Матюніна Андрія учня 6-го класу Якимівської ЗОШ №2, який представляв головного героя Дон Кіхота С.Сервантеса за що учень отримав заохочувальний приз.

Серед шестикласників яскравим був виступ учня Якимівської ЗОШ №1 Рєзніченка Артура який по праву за одностайністю членів журі, виборов І місце. Артур презентував свою улюблену книгу американського письменника М. Твена «Пригоди Тома Сойєра». Йому допомагали його однокласники Томчук Данило та Ігнатенко Іван, які показали присутнім сценку із твору «Чудовий маляр» - діалог Тома Сойєра, який фарбував паркан вапном та його друга Бена. Виступ Артура вразив своєю динамічністю, артистизмом, вмінням висловлювати своє відношення до героїв, висновками від прочитаного. Друге місце зайняла Шакал Дарина, кращий читач Шелюгівської сільської бібліотеки яка презентувала книгу.

О.Лущенко «Друзі за листуванням». Захист супроводжувався комп‘ютерною презентацією та малюнками. Третє місце виборола учениця Якимівської ЗОШ №1 Сімченко Олена, яка представила присутнім свою улюблену книгу Распе Е. «Пригоди барона Мюнхаузена». Це була комп‘ютерна презентація, а ще Олена написала свого вірша до твору.

Серед учнів 7-х класів І-е місце по праву зайняла Войнікова Аліна, яка захищала свою улюблену книгу К. Дойля. «Собака Баскервілей». Виступ відбувався в костюмовану вигляді від імені головного героя Шерлока Холмса. Переконливі висновки учениці надали її право стати переможницею.

ІІ місце посіла учениця Якимівської ЗОШ №2 Койнова Христина за захист книги Л. Лагіна «Старик Хоттабич». До своєї улюбленої книги дівчинка написала власноручно вірша та закликала своїх однолітків добре вчитись, мріяти, подорожувати.

ІІІ місце виборола учениця Якимівської ЗОШ №1 Алісова Катерина за комп‘ютерну презентацію К. Дойля «Пригоди Шерлока Холмса».

Переможці отримали Грамоти відділу культури і туризму Якимівської райдержадміністрації. За зайняті перші місця конкурсанти отримали гарні книги. За друге і трете місце учасники отримали ілюстровані «Альбоми друзів», а також ніхто з учасників не залишився без подарунків. Всі книголюби отримали заохочувальні призи. Бажаємо всім учасникам і надалі товаришувати з книгою, успіхів, досягнень і перемог, і хай у вас не буде жодного дня, щоб ви не прочитали бодай однієї сторінки з нової книги!

Наприкінці свята юні книгомани поспілкувались за святковим столом, поділились своїми враженнями від конкурсу, знайшли нових друзів.

Не можна не сказати і за тих людей, які подарували дітям це свято, і щиро подякувати за спонсорську підтримку приватного нотаріуса Уколова Сергія Анатолійовича, фірму «Агронікс» (директор Шахмаєв Олександр Володимирович, заступник директор Мірошниченко Роман Сергійович), Сідорова Олексія Михайловича директора КЗ «Якимівська районна аптека» та приватного підприємця Скрипник Наталію Олександрівну, яка з власної ініціативи надала учасникам книги, «Альбоми друзів», блокноти, ігри – головоломки.

Дякуємо всім вчителям та бібліотекарям, які брали участь у підготовці до Конкурсу.

Переступайте наш поріг,
Вам буде добре в цій оселі,
Беріть скарби нетлінні в руки,
Нема прекрасніших доріг,
Ніж в цей вселюдський храм науки.

О. А. Строкань – заступник директора по роботі з дітьми КЗ «Якимівська районна централізована бібліотечна система».



Похожие новости: