Варто уваги. БРАТИ УЧАСТЬ В КОНКУРСНИХ ТОРГАХ - ВИГІДНО

Просмотров: 1107
12 липня 2016 16:28

14 червня 2016 року комунальним підприємством «Міськсвітло» були проведені конкурсні торги на закупівлю світильників зовнішнього освітлення в кількості 1 500 шт. Підприємство планувало витратити на їх придбання 990 000 гривень.

Членами ГО «Комітет майбутнього. Солідарність і відповідальність» про оголошення конкурсних торгів було сповіщено потенційно зацікавлених в участі в торгах підприємців не тільки міста Мелітополь, але і інших міст України.

Багато хто з них зацікавився пропозицією КП «Міськсвітло» та не побоявся взяти участь в торгах, оформити всі необхідні документи. Адже при ознайомленні з тендерною документацією виявилось, що оформлення документів на тендер не є таким вже й складним і спробувати надати свої пропозиції дійсно варто.

Загалом в тендері взяли участь 11 учасників. Такої кількості учасників не спостерігалось на жодних торгах, що проводились в нашому місті.
І це привело до неймовірного результату: пропозиція, що перемогла – 455 350 гривень за 1 500 шт. світильників! Це вдвічі дешевше, ніж було заплановано витратити Замовником. Економія бюджетних коштів склала 46 відсотків!

Член ГО «Комітет майбутнього. Солідарність і відповідальність» був присутній при відкритті тендерних пропозицій. Ніяких порушень діючого законодавства при проведенні процедури тендеру представником громадськості помічено не було. Також відсутні нарікання і з боку інших учасників торгів. На даний момент немає підстав стверджувати, що в процесі проведення закупівлі були наявні дискримінаційні умови, або такі, що дали можливість перемогти лише «своєму» учаснику.

Сподіваємось, що цей приклад надихне інших підприємців подаватися на конкурсні закупівлі, які з 1 серпня вже будуть проводитись через систему ProZorro, тим більше, що довіра до процедури електронних закупівель є більшою. Адже дана система є прозорою та публічною, що зменшує можливості проведення корупційних закупівель для Замовників.

Для підприємців участь в держзакупівлях дає змогу збільшити обсяги продаж, розширити територію діяльності, здійснювати регулярні поставки товару протягом значного часу ( до 1 року). До того ж, останнім часом, не було жодного випадку затримки розрахунків з бюджету.
Для держави та громадян збільшення активності бізнесу в процесі державних закупівель також є не менш вигідною, адже це обертається значною економією наших з вами грошей внаслідок створення реальної конкуренції.

Тому ми закликаємо всіх , кому це може бути цікавим, до участі в процедурах державних закупівель. Експерти ГО «Комітет майбутнього. Солідарність і відповідальність», в свою чергу, безкоштовно нададуть всім зацікавленим необхідні консультації та роз’яснення та допомогу в оформленні документів для участі в державних закупівлях. Звертайтесь до нас за телефоном 067-613-73-20, або за адресою: м. Мелітополь, вул.. Леніна, 109.

Проект здійснюється за підтримки МФ «Відродження».




Похожие новости: