Від енерготехнологій – до енергоефективного житла

Просмотров: 885
7 вересня 2016 13:34
Спеціалізовані виставки у ВЦ «Козак-Палац» демонструють сучасні розробки у сфері енергозбереження та енергоефективного будівництва

Сучасні енергозберігаючі технології в промисловості та житлово-комунальному господарстві представлені на спеціалізованих виставках в ВЦ «Козак-Палац». На початку осені Запорізька торгово-промислова палата вже традиційно об’єднує представників бізнесу, науки, влади, комунальних підприємств, фінансових інституцій навколо гострої та актуальної теми енергозбереження.

Вітчизняний ринок енергоефективних технологій та зарубіжні розробки у рамках виставок «Енергозбереження» та «Енергоефективного будівництва» презентують компанії Запоріжжя, Дніпра, Києва, Харкова, Херсона, Чернівців та інших українських міст.

Активні учасники ділових заходів у рамках виставок – «Запорізьке енергетичне агентство», Запорізький національний технічний університет, Регіональне управління Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, українські промисловці та підприємці. Спільні прагнення – об’єднання зусиль у вирішенні проблем енергетичної та будівельної галузей. У центрі обговорення – енергозбереження в житлово-комунальному господарстві та бюджетній сфері.

Під час урочистої церемонії відкриття спеціалізованих виставок учасників експозицій вітають народний депутат України Петро Сабашук, заступник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв, виконавчий директор ЗОСПП(Р) «Потенціал» Валерій Крайній, президент Запорізької ТПП Володимир Шамілов. Енергоефективність, термомодернізацію та енергозбереження виступаючі визначають серед найперспективніших бізнес-напрямків найближчого десятиріччя.

Зокрема, особливі успіхи на цьому шляху демонструє ряд компаній-учасників, нагороджених за розвиток енергоефективних технологій дипломами президії Запорізької торгово-промислової палати. У їх числі – СП «Харвест Індустріалес», ТОВ «НВФ «Енергосистеми», ТОВ «Зелена система», Запорізький домобудівний комбінат, компанія «Термотехнології».

Директор ТОВ «Зелена система» Олександр Сафронкін на виставці презентує розробки компанії та діяльність у рамках кластеру енергоефективності ЗТПП:

- Енергоефективність – це можливість економити енергоносії, які на сьогоднішній день дуже дорого коштують. Серед сучасного обладнання, що пропонує «Зелена система», - сонячні електростанції, вітроелектростанції, теплові насоси, геліоколектори. Дані системи дозволяють повністю перейти на електроопалення, проте – мають високу вартість. Тим не менше, капіталовкладення на придбання, наприклад, теплового насосу, повернуться протягом 5-6 років його використання.

Учасники кластеру енергоефективності традиційно презентують свій передовий досвід під час спеціалізованих виставок у ВЦ «Козак-Палац». Об’єднання прогресивних енергокомпаній Запорізького регіону цього року представили колективний стенд Кластеру та окремі експозиції компаній-учасників: «Теплостар», «Економ Альянс Україна», «Котломонтаж», «Термотехнології», «Провітерм», «Петронік», «Екопаливо».

Від окремих технологій – до втілення їх у життя: проект енергоефективного будівництва на виставці демонструє Запорізький домобудівний комбінат. Відповідно до розробленої програми, у квартирах одразу встановлюються енергозберігаючі вікна, автономне опалення та фасадні системи з вентиляцією. Ці будинки можуть брати участь у державних програмах доступного житла, пільгового кредитування для молодих родин, учасників АТО, ветеранів Афганістана.

Серед експонентів виставки - твердопаливні котли під торговельною маркою «Буржуй» харківського заводу «ТеплоТехнік». Замкнений цикл виробництва дозволяє суворо контролювати кожний його етап та отримувати у підсумку якісний продукт, створений українцями для українців.

Ще один важливий напрямок в енергоефективності – прилади контролю за раціональним використанням енергетичних і природних ресурсів. Зокрема, на виставці їх презентують підприємство «Промобладнання» з асортиментом, розрахованим на широке коло споживачів: від побутових ламп – до трансформаторів, ТОВ «НІК» - один з найбільших вимірювальних приладів, розробник автоматизованих систем комплексного обліку енергоресурсів.

Виставка працює у ВЦ «Козак-Палац» з 6 по 8 вересня. Сподіваймося, після її завершення новий імпульс для розвитку отримають вже відомі та вперше представлені в «Козак-Палац» бізнес-проекти.









Похожие новости: