Достойно внимания: Запоріжжя та Туреччина стають ближче

Просмотров: 943
22 листопада 2016 14:59
Завершився діловий візит підприємців Запорізького регіону до Республіки Туреччина. Делегація на чолі з президентом Запорізької торгово-промислової палати Володимиром Шаміловим взяла участь у численних ділових зустрічах, учасники провели індивідуальні двосторонні перемовини з потенційними турецькими діловими партнерами, презентували інвестиційно-економічний потенціал Запорізького регіону. Колективний стенд підприємств регіону був представлений на щорічній виставці агрокультури, тваринництва, птахівництва і молочної промисловості Adana Agriculture Fair.

У складі делегації – близько 20 аграріїв та промисловців Запорізького регіону. Технічний директор компанії «Югсталь» Олександр Кошевий розповідає, що одразу після повернення до Запоріжжя розпочато роботу з підготовки технічних матеріалів, пропозицій, аналітичних оглядів для турецької сторони. Адже є можливість організації українсько-турецької кооперації на базі підприємства, а також – на базі вільних виробничих площ.

- Турецькі підприємці зацікавлені в інвестиціях в машинобудівну галузь, головне – нам необхідно вміти грамотно представити свої ресурси, об’єднати зусилля та діяти злагоджено. Поштовхом до розвитку співпраці стало відвідування турецьких підприємств з виробництва труб, кранів, будівельної сітки. Сподіваймося, це лише перший крок до залучення інвестицій та кооперації, - відзначає Олександр Кошевий.

Віктор Грищук, голова правління СПК «Перемога» зазначає, що такі візити – надзвичайно корисні та працюють на перспективу розвитку аграрної галузі:

- Зокрема, ми відвідали сільськогосподарську біржу у Адані, під час участі у виставці – познайомилися з сучасними технологіями вирощування саджанців фруктових дерев «in-vitro», враховуючи нашу зацікавленість у модернізації обладнання – корисною та цікавою була зустріч з виробником елеваторного обладнання.

Перемовини з турецькими колегами, зустрічі у Промисловій та Торговій палатах Адани, відвідування Середземноморської Асоціації Експортерів у провінції Мерсін, Товарної біржі м. Адана, промислового парку – програма візиту була дуже насиченою на події та корисну інформацію. На завершення сторони домовилися про нові двосторонні ділові зустрічі та продовження співпраці, що сприятиме встановленню коопераційних зв’язків між регіонами, налагодженню ділового співробітництва.

Одне з підтверджень цьому - підписання Меморандуму про співпрацю між палатами Запорізького регіону та Адани, що відбулося під час візиту.









Похожие новости: