Про життя в окупації мелітопольці розповіли на сторінці блогера-мільйонника з Америки

Просмотров: 712
15 червня 2023 11:01
Життя в окупації - це ад, кажуть мелітопольці

На сторінці лідера блогів про США @alena_america з'явилась розповідь про життя в окупованому Мелітополі. Цією історією з колишньою харків'янкою, що вже 12 років живе за океаном, поділилась наша землячка. 

"Я сама з Мелітополя. Виїжджала наприкінці весни минулого року, - написала мешканка Мелітополя, яка вирішила зберігти анонімність. - На момент виїзду моєї молодшій було 10 місяців. Сказати що в окупації пекло – це нічого не сказати. Я жила у стані постійної панічної атаки. Містом страшно було пересуватися. Мого чоловіка зупинили російські військові та вимагали везти їх по магазинах. Шукали якусь деталь. Відмовити - не варіант, що ти скажеш людям з автоматами?! Нічого. А вони сиділи і розповідали, як їм подобається наше доглянуте місто. І що вони тут жили. ⠀

Крадіжка людей – як окремий вид заробітку.

П'яні перестрілки на дорозі ночами – та запросто. У мене в районі перестріляли всіх бездомних собак. Так, заради розваги. Але після підтвердження випадків зґвалтування маленьких дітей у Якимівці мої нерви здали і я зважилася на виїзд. ⠀

Виїзд - це було окреме катування. 28 російських блок-постів. Обшуки мене та дітей. Рилися скрізь куди дотягувалися руки. Коли побачили у паспорті моєї мами, що вона народилася у Львові, перевіряли «ретельніше».

Весь цей цирк супроводжувався принизливими висловлюваннями, які ти повинен був вислуховувати й мовчати. Після останнього блок-поста "сіра зона" та замінована дорога. Ти їдеш, а в тебе з усіх боків міни. Один рух керма і тебе нема. А по дорозі ще й техніка валяється згоріла, і старша дочка сидить ззаду і промовляє: «Мама, руки, мама, ноги». Це те, що валялося в обгорілих посадках.

Квартиру мою до речі "відкрили" російські військові. Вивезли кондиціонер, меблі, побутову техніку. А в речах моєї старшої ходить дочка старшого по будинку, який, власне, всі списки і подавав.
Отак там мешкають". 

В коментарях мелітопольці додають, що наше місто до окупації було чисте, доглянуте та сучасне. За час окупації загарбники поступово знищують те, що було: викопують хвойники, вивозять зі шкіл нові стільці та парти. 




Похожие новости: