Мешканець Запоріжжя труїв земляків паленим сидром

Просмотров: 707
18 червня 2023 11:50
Задля заробітку ділок налагодив виробництво небезпечного напою

Поліція Запоріжжя припинила діяльність цеху з виробництва сурогатного "сидру". Завдяки цьому 3000 літрів отрути не потрапить до торгівельної мережі. 

Поки одні мешканці Запорізького регіону працюють на перемогу, інші намагаються не просто заробити, а ще і ставлять під загрозу здоров'я інших, виробляючи фальсифікат. Так вчинив мешканець Запоріжжя, який мав ліцензію на оптову торгівлю «сидром та перрі» (це слабоалкогольні напої - перший має в основі яблучний сік, другий - грушевий авт.). Але горе-бізнесмен вирішив і сам його виробляти, але не відповідно до норм, бо це дорого, а просто змішуючи неякісний етиловий спирт, розбавлений водою, зі штучними ароматизаторами. Потім ця продукція розповсюджувалась в регіоні. 

Про протиправну діяльність запоріжця стало відомо правоохоронцям. Вони "накрили" цех, де знаходилось обладнання для виготовлення фальсифікату, 900 літрів спирту та 3000 вже готового "сидру". Все це оцінено в 2,5 млн гривень. 

"Організатору та двом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Крім того, до обласного управління податкової служби надіслані листи для позбавлення товариств ліцензій на оптову торгівлю алкогольною продукцією та ліцензії на її виробництво. Про це повідомили у ГУ Нацполіції України у Запорізькій області. 




Похожие новости: