Чому при застуді та грипі потрібно їсти саме курячий суп?
Експерти в області здорового харчування рекомендують при застуді і грипі їсти курячий суп. Мова перш за все йде про домашній суп, що містить натуральні інгредієнти – курятину, моркву, цибулю, селеру.
За словами фахівців, курячий суп не тільки зігріває в холоди, але і допомагає організму швидше відновитися при застуді або грипі, пише beautytips.
“Домашній ароматний курячий суп містить вітаміни, мінерали і трохи дієтичного жиру. Він покращує симптоми з боку верхніх дихальних шляхів, допомагає уникнути зневоднення, надає організму сили”, – пояснюють дієтологи.
Його компоненти, морква, селера і цибуля, містять вітаміни A, C та інші антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему і поліпшують здатність організму боротися з вірусами. Також ці поживні речовини допомагають швидше відновлюватися в разі хвороби.
М'ясо курки багато білком, який ефективно підтримує активність імунної системи. Також куряче м’ясо є джерелом триптофану, що допомагає організму виробляти серотонін - “гормон радості”, що сприяє одужанню.
Навіть пар, що виходить від курячого супу, може бути корисний, кажуть вчені. За даними медичного центру Beth Israel Deaconess в Бостоні, коли люди їдять такий суп приємно гарячим, його пар допомагає боротися із закладеністю носа, відкриваючи дихальні шляхи.
До того ж суп має легку протизапальну дію, що допомагає розслабити м’язи і зменшити дискомфорт, викликаний симптомами ГРВІ.