Чи є користь від помідорів у профілактиці раку
Часто томати називають серед тих корисних продуктів, які можуть запобігти розвитку онкологічних захворювань.
Таку славу помідори заслужили завдяки вмісту в них найсильнішого антиоксиданту – каротиноїдного пігменту лікопену (який визначає яскравий колір томатів).
За певних умов лікопен гальмує процес мутації у клітинах, і, відповідно, різко знижує зародження і рост злоякісних пухлин. Що червоніший і яскравіший помідор, то він корисніший.
Також важливо знати, що вміст лікопену в томатній пасті у кілька разів вищий, ніж у самих помідорах.
До речі, лікопен корисний не лише у боротьбі з онкологічними захворюваннями.
Нещодавні дослідження американських учених довели, що лікопен значно покращує розумову та серцеву діяльність у похилому віці.
Тому помідори мають бути обов’язковою частиною раціону людей похилого віку.