Як приготувати справжнє українське хлібне морозиво
Якщо ви хочете приготувати справжній український продукт, робіть морозиво з «Азовського хліба». Для нього вам не знадобиться морожениця!
Хлібне морозиво від шеф-кухаря, ресторатора і судді проєкту «МастерШеф» Володимира Ярославського має насичений житній смак і цікаву текстуру. Однозначно варто спробувати.
Інгредієнти:
170 молока
125 г Азовського хлібу
25г вершкового масла
6 жовтків
90г цукру
30г води
250г вершків 30-35%
сіль
ванільний цукор за бажанням
Спосіб приготування:
1. Перш за все, потрібен справжній азовський хліб – темний та духмяний. Подрібнюємо його блендером зі шматочком вершкового масла, а потім прогріваємо, трішки солимо і підсмажуємо на пательні, щоб аромат зробити ще яскравішим!
2. У сотейник наливаємо молоко, кидаємо туди подрібнений хліб і повільно доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, даємо трішки охолонути, та вже іншою насадкою блендера робимо суміш максимально однорідною.
3. Окремо збиваємо жовтки міксером, а цукор з водою доводимо до кипіння і доварюємо до стану сиропу.
4. Коли жовтки вже пінні, продовжуємо їх збивати та тоненькою цівкою вливаємо одразу знятий з плити ще киплячий сироп. Його треба лити на проміжок між вінчиком і чашкою, безпосередньо на жовтки. Продовжуємо збивати їх до охолодження, хвилин 7-9.
5. Змішуємо вінчиком хлібну і жовткову масу, а потім в пару прийомів вводимо збиті в мʼяку піну вершки.
6. Куштуємо на смак, можливо ви захочете додати дрібку солі.
7. Поміщаємо суміш у місткість і ставимо в морозилку на 7-8 годин.
Морозиво готово! Воно дивне і незвичне, але дуже наше.
Джерело: Maximum.fm