Як приготувати справжнє українське хлібне морозиво

Просмотров: 769
12 вересня 2023 20:00

Якщо ви хочете приготувати справжній український продукт, робіть морозиво з «Азовського хліба». Для нього вам не знадобиться морожениця!

Хлібне морозиво від шеф-кухаря, ресторатора і судді проєкту «МастерШеф» Володимира Ярославського має насичений житній смак і цікаву текстуру. Однозначно варто спробувати.

Інгредієнти:

170 молока

125 г Азовського хлібу

25г вершкового масла

6 жовтків

90г цукру

30г води

250г вершків 30-35%

сіль

ванільний цукор за бажанням

Спосіб приготування:

1. Перш за все, потрібен справжній азовський хліб – темний та духмяний. Подрібнюємо його блендером зі шматочком вершкового масла, а потім прогріваємо, трішки солимо і підсмажуємо на пательні, щоб аромат зробити ще яскравішим!

2. У сотейник наливаємо молоко, кидаємо туди подрібнений хліб і повільно доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, даємо трішки охолонути, та вже іншою насадкою блендера робимо суміш максимально однорідною.

3. Окремо збиваємо жовтки міксером, а цукор з водою доводимо до кипіння і доварюємо до стану сиропу.

4. Коли жовтки вже пінні, продовжуємо їх збивати та тоненькою цівкою вливаємо одразу знятий з плити ще киплячий сироп. Його треба лити на проміжок між вінчиком і чашкою, безпосередньо на жовтки. Продовжуємо збивати їх до охолодження, хвилин 7-9.

5. Змішуємо вінчиком хлібну і жовткову масу, а потім в пару прийомів вводимо збиті в мʼяку піну вершки.

6. Куштуємо на смак, можливо ви захочете додати дрібку солі.

7. Поміщаємо суміш у місткість і ставимо в морозилку на 7-8 годин.

Морозиво готово! Воно дивне і незвичне, але дуже наше.

Джерело: Maximum.fm

 




Похожие новости: