У сховищі запорізької лікарні обладнали операційну

Просмотров: 454
18 вересня 2023 19:25

Під однією з лікарень Запоріжжя укомплектували укриття.

За інформацією Запорізької міськради, раніше замість сховища тут був занедбаний підвал. У 2022-му році стартували ремонтні роботи з облаштування укриття належним чином. Тоді з міського бюджету виділили майже півмільйона гривень та відремонтували стелю, стіни та підлогу приміщення загального залу площею 199,6 кв. м. Провели освітлення, укомплектували жіночий санвузол та тепловий розподільчий пункт.

У 2023 році з міського бюджету виділили понад 2 млн грн. За ці кошти виконали ремонт операційної та передопераційної площею 32 кв. м з прокладенням електропроводки та встановленням освітлення, а також підсобних приміщень площею 14 кв. м з освітленням, душової та чоловічого санвузла. Також зробили ремонт приміщення дизельгенераторної та щитової з освітленням площею 60 кв. м, зі встановленням припливно-витяжної системи з підігрівом операційної. Частковий ремонт вентиляції у вентиляційній камері з заміною каналів, клапанів, фільтрів та патронів.

В укритті передбачені не тільки кімнати перебування пацієнтів та медперсоналу, а й доволі просторі проходи, аби тут легко можна було пройти з каталкою і доправити важкохворих і лежачих. До речі, в укритті розташували спеціальні багатофункціональні ліжка саме для таких пацієнтів. Так само і в операційно-реанімаційній кімнаті.

Сховище розраховане на 100 осіб - не тільки з числа пацієнтів та медперсоналу лікарні. Також в укритті встановили броньовані двері на випадок радіаційної небезпеки, облаштували два входи й виходи. Передбачили тут необхідний запас води – технічної і питної.




Похожие новости: