Той самий банош: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Просмотров: 574
29 вересня 2023 12:18

Як приготувати популярну закарпатську страву

Популярний шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом у своєму Instagram.

На Закарпатті його готують виключно чоловіки на відкритому вогні. Гуцули кажуть: «Смачну страву може приготувати лише закоханий».

Інгредієнти:⠀

Сметана — 250 г

Молоко — 250 г

Масло вершкове — 20 г

Крупа кукурудзяна — 100 г

Сіль — ½ чайної ложки

Бринза — 50 г

Бекон — 80 г

Приготування

1. Сметану, масло та молоко прогріти в сотейнику. Бажано взяти такий, щоб не пригорало дно.

2. Додати сіль та всипати крупу. Варити, постійно помішуючи, 5−8 хв, до стану «м’якого пластиліну». Найзручніше це робити силіконовою лопаткою, якщо вона у вас достатньо якісна.

3. Бекон нарізати та обсмажити до шкварок без олії.

4. Викласти банош на тарілку, посипати бринзою та шкварками з зеленню.

Смачного!

 




Похожие новости: