Той самий банош: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво
Як приготувати популярну закарпатську страву
Популярний шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом у своєму Instagram.
На Закарпатті його готують виключно чоловіки на відкритому вогні. Гуцули кажуть: «Смачну страву може приготувати лише закоханий».
Інгредієнти:⠀
Сметана — 250 г
Молоко — 250 г
Масло вершкове — 20 г
Крупа кукурудзяна — 100 г
Сіль — ½ чайної ложки
Бринза — 50 г
Бекон — 80 г
Приготування
1. Сметану, масло та молоко прогріти в сотейнику. Бажано взяти такий, щоб не пригорало дно.
2. Додати сіль та всипати крупу. Варити, постійно помішуючи, 5−8 хв, до стану «м’якого пластиліну». Найзручніше це робити силіконовою лопаткою, якщо вона у вас достатньо якісна.
3. Бекон нарізати та обсмажити до шкварок без олії.
4. Викласти банош на тарілку, посипати бринзою та шкварками з зеленню.
Смачного!