Рецепт швидкої та корисної запіканки з капусти та фаршу до вечері

Просмотров: 554
9 жовтня 2023 12:40

Ми живемо у час постійної метушні. Готувати ситно, смачно, а до того ж корисно не завжди є час. Пропонуємо швидкий рецепт вечері з капусти, який нікого не залишить байдужим.

Родзинкою страви є те, що її непотрібно смажити. Готується вона дуже швидко. Попри це виходить смачною та ситною.

Рецептом приготування на своїй сторінці у Faceebook поділилася Юлія Шевчук.

Інгредієнти:

морква — 2 штуки.

сухарі для панірування — 100 гр.

яйця — 2 шт.

фарш — 500 гр.

олія — ст.л.

твердий сир — 150 г.

Спеції та сіль можна додавати за смаком.

Спосіб приготування:

Беремо половину головки капусти і ріжемо так, як до вподоби: ножем або ж тремо на тертці. Головне, щоб шматки були не великими.

Кладемо капусту в глибоку тарілку. Тоді тремо на грубій тертці дві морквини та пересипаємо її в місткість до капусти.

Вибиваємо поверх овочів два яйця, додаємо пів чайної ложки солі та овочі на ваш смак. До прикладу, куркуму, спеції для м’яса чи овочів. Перемішуємо отриману масу до однорідної консистенції.

Тоді додаємо до страви м’ясний фарш. Можна брати той, що вам до вподоби. Підійде як готовий з магазину, так і перемелений власноруч.

Наступний крок — утворену масу перекладаємо на ємність для випікання, попередньо застелену пергаментним папером та змащену соняшниковою олією. Робимо це порційно ложкою та рівняємо до однорідної маси.

Через 30 хв виймаємо запіканку та посипаємо твердим сиром, який можна потерти заздалегідь. Тоді на 15 хв відправляємо страву назад у духовку, після чого вона готова до вживання.

Джерело: NV

 




Похожие новости: