Колишній правоохоронець із Запоріжжя очолив «кіріловскоє отдєлєніє» окупаційної міліції

Просмотров: 453
20 жовтня 2023 10:35

Двом посадовцям «народной міліциі» Донеччини та Запоріжжя оголошено про підозру у колабораційній діяльності

Колишнього правоохоронця, який погодився на співпрацю з окупантами, встановили працівники Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України спільно зі слідчими з обласного управління СБУ.

40-річний мешканець Запоріжжя влітку 2022 року очолив «кіріловскоє отдєлєніє» незаконно створеної окупаційної міліції, що у Запорізькій області. Про це повідомляє відділ комунікації поліції України. 

Ще одного зрадника встановили  оперативники Донецького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі слідчими УСБУ в Донецькій області. Чоловік до 2014 року проходив службу у різних підрозділах Головного управління МВС України в Донецькій області, зокрема був начальником одного з відділів управління карного розшуку, і звільнився з органів внутрішніх справ за станом здоров’я.

Однак після повномасштабного вторгнення росії та захоплення ворогом міста Волноваха колишній підполковник міліції вирішив підтримати «рускій мір» та добровільно очолив незаконно створений правоохоронний орган - «Волновахській районній отдєл міністєрства внутренніх дєл» так званої «днр».

На займаних посадах фігуранти несуть службу в інтересах окупантів, підбирають співробітників та агітують місцеве населення приєднуватись до лав російських правоохоронців, для вчинення протиправних дій проти місцевого населення.

Перебіжчикам заочно оголошено про підозру за ч. 7 ст.111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання – до п’ятнадцяти років позбавлення волі.




Похожие новости: