«Нам сказали, що колона ворога стоїть вже під Енергодаром": нацгвардієць розповів про оборону ЗАЕС

Просмотров: 534
21 жовтня 2023 12:00

Нацгвардієць-стрілець розповів про оборону Запорізької АЕС та штурми на Запорізькому напрямку.

Боєць на псевдо Міна, стрілець військової частини 3033 Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Призваний на строкову військову службу у 2020 році, вирішив присвятити своє життя військовій службі, підписавши контракт. Тоді ще хлопець не знав, що невдовзі йому доведеться стати частиною історії оборони Запорізької атомної станції в часи війни:

«Нам сказали, що колона ворога стоїть вже під Енергодаром. Ми зайняли визначені бойові позиції та були готові зустріти їх. Вже на світанку в’їхала перша група рашистів, напевно розвідувальна. Разом з побратимами ми їм «насипали» і вони відійшли. Потім вже підтягнулася їхня важка техніка та розпочався тяжкий бій, який тривав близько двох годин. Втрат поніс ворог багато».

Психологічний тиск був величезним та хлопці мужньо й віддано тримали свої позиції. Як розповів гвардієць, спочатку було важко повірити, що війна почалася, але Міна і його товариші розуміли, що стали частиною величезного фронту боротьби за Україну.

Після всіх цих подій, боєць вже неодноразово виходив на лінію оборони на Запорізькому напрямку, брав участь в запеклих штурмах і звільненні тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області, а по поверненню ділився отриманим досвідом з побратимами. Злагодження й обговорення стратегії стали невіддільною частиною життя гвардійців. Розповідаючи про крайній штурм, він підкреслює сміливість та професійність свого підрозділу.

«Ми всі універсальні, можемо працювати з різної зброї. Стріляли по цих окупантах з усього чого тільки можна. Бо у всіх нас є бажання скоріше їх вибити звідси, щоб швидше закінчилася ця війна», - розповів боєць.

Навіть травми, які отримав Міна у бою, не зупинили його. Лікарі, до яких він потрапив після поранення, жартували, що осколки від бійців Національної гвардії України відбиваються, підкреслюючи його щасливе уникнення серйозних поранень.

Близькі пишаються його мужністю, відвагою і відданістю. «Мої рідні та кохана не знали, що я брав участь в штурмах, адже через ротації іноді відсутній зв'язок. Та коли вже повернувся з пораненням, довелося розповісти», - з посмішкою говорить гвардієць.

Міна надсилає свої найтепліші побажання та вдячність своїм побратимам і всім військовим. Він бажає їм терпіння, міцних нервів та, головне, удачі у важких часах. Його історія – це історія справжнього героїзму і відданості, яка буде жити в серцях всіх, хто цінує свободу та незалежність.

Національна гвардія України спільно із Збройними Силами України та іншими складовими сектору безпеки і оборони, незважаючи на перевагу противника в живій силі та озброєнні, забезпечує надійний захист України від збройної агресії російської федерації.

Джерело: 23 окрема бригада ОГП "Хортиця" НГУ




Похожие новости: