Маринована капуста з буряком: дуже простий рецепт

Просмотров: 521
6 січня 2024 21:00

Приготуйте до свого столу простий рецепт хрусткої маринованої капусти з буряком та морквою. Червоний сік буряків забарвить білокачанну капусту в яскраво-бордовий колір.

Зміст

Наріжте овочі, перекладіть шарами, залийте киплячим маринадом – і вже за добу страву можна подавати на стіл.

Інгредієнти:

капуста білокачанна – 1 кг;

морква – 1 шт.;

буряк – 1 шт.;

часник – 3 зубчики;

перець гострий – 1 стручок.

Маринад:

вода – 0,5 л;

цукор – 75 г;

столовий оцет – 75 мл;

сіль – 1 ст. л. (з гіркою);

лавровий лист – 1 шт.;

запашний перець – 3 шт..

Приготування:

  • Капусту наріжте на квадратики, качан виріжте.
  • Моркву наріжте тонкими кільцями, буряки – соломкою.
  • Викладайте в каструлю шарами капусту, моркву, буряк, доки не закінчаться овочі. Кожен шар посипайте нарізаним пластинками часником. Покладіть гострий перець.
  • Для маринаду в сотейнику з'єднайте цукор, сіль, перець, лавровий лист, влийте воду та доведіть до кипіння. Зніміть маринад із плити, влийте в нього оцет. Перемішайте.
  • Залийте овочі маринадом. Зверху накрийте тарілкою та покладіть невеликий вантаж. Залишіть капусту за кімнатної температури.



Похожие новости: