Мафіни з солоним розмарином та медовою олією: ефектна закуска з 7 інгредієнтів

Просмотров: 379
27 січня 2024 19:15

Лише 7 інгредієнтів потрібно, щоб приготувати цю оригінальну закуску, в якій поєднуються сіль, медова насолода й аромат розмарину. Мафіни виходять легкими, повітряними, достатньо незвичайними для святкової вечері, але доволі простими, щоб зробити будь-яку вечерю буднього дня особливою.

Інгредієнти

  • масло вершкове солоне
  • 60 г + 50 г (для змащування форм)
  • розмарин
  • 3 гілочки
  • молоко
  • 350 мл
  • яйце
  • 3 шт.
  • борошно
  • 190 г
  • сіль
  • 1 ч. л.
  • чорний перець
  • солоне масло
  • 120 г
  • мед
  • 3 ст. л.
  • сіль морська крупна
  • 1 ст. л.

1. Нагрійте 40 г вершкового масла і розмарин у невеликій сковороді на середньому вогні. Готуйте, поки масло не стане коричневим, а розмарин – хрустким, близько 3-4 хвилин. Дістаньте розмарин зі сковороди, дайте йому охолонути, а потім дрібно наріжте обсмажене листя.
2. Встановіть решітку в нижній третині духовки та розігрійте її до 220 градусів. Помістіть до духовки стандартну форму для мафінів.
3. У середній мисці енергійно збийте молоко та яйця до утворення піни близько 1 хвилини. Додайте 20 г олії, 1-2 ст. л. нарізаного розмарину, борошно, сіль і перець та перемішайте вінчиком. Якщо є маленькі грудочки – це нічого.
4. Обережно дістаньте форму з духовки, додайте по 1 ч. л. вершкового масла до кожної чашки форми та розмастіть у них для змазування. Поступово розподіліть тісто між формами, заповнюючи їх приблизно на 3/4. Покладіть до духовки та запікайте 20 хвилин. Зменште температуру до 180 градусів. Випікайте ще 15-20 хвилин, поки вони не стануть повітряними, золотавими і хрусткими.
5. Тим часом приготуйте медову олію. Змішайте 120 г олії та мед.
6. Змішайте 1 ст. л. нарізаного розмарину з морською сіллю. Одразу ж подавайте теплі мафіни з медовим маслом і щіпкою розмаринової солі.




Похожие новости: