Сирний пиріг: рецепт корисного десерту
Час приготування 1 год. 10 хв.
Харчова цінність на 100 г 308 ккал
Якщо ви любите в ипічку з сиром, вам обов'язково сподобається цей пиріг. Корисний десерт, який можна подати до чаю і дорослим та дітям. Для приготування всі інгредієнти збийте, викладіть у форму та запікайте у духовці. Пиріг виходить ніжний та вологий, з легким сирним смаком.
Інгредієнти
- борошно 220 г
- яйця 2 шт.
- сир 9% 200 г
- цукор 200 г
- вершкове масло 100 г
- розпушувач 7 г
- ванільний цукор 1 пакет
- родзинки 100 г
- дрібка солі цукрова пудра
Родзинки помийте та залийте окропом на десять хвилин. Злийте воду і просушіть їх.
У миску викладіть м'яке вершкове масло і цукор. Збийте міксером п'ять хвилин. Потім додайте яйця, сир, ванільний цукор, сіль і ще раз збийте міксером до однорідної маси. Всипте просіяне борошно з розпушувачем і родзинками. Перемішайте тісто добре лопаткою.
Дно та боки форми вистеліть пергаментом. Готове тісто викладіть у форму та розрівняйте його.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за 180 градусів 50 хвилин.
Сирний пиріг витягніть із форми, трохи остудіть і посипте цукровою пудрою.
Поради:
Сирний пиріг можна подати з джемом або сметаною.