Свинячі реберця, тушковані в томатному соусі, з чорносливом: смачний рецепт
Час приготування 1 год. 30 хв.
Харчова цінність на 100 г 144 ккал
Щоб приготувати страву, яка просто тане в роті, вибирайте м'ясисті реберця з гарним прошарком м'яса. Апетитні реберця, тушковані в томатному соусі, виходять ніжними. А чорнослив та мед нададуть м'ясу особливий смак та аромат. Ідеально підходять до будь-якого гарніру: картопляне пюре, макарони чи рис.
Інгредієнти
- свинячі ребра 1 кг
- томатний сік домашній 500 г
- чорнослив (без кісточок) 150 г
- мед 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста 4 шт.
- лавровий лист 2 шт.
- чорний перець мелений
- сіль
- олія
Чорнослив обдайте окропом і наріжте соломкою.
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
Томатний сік з'єднайте із медом. Перемішайте.
Свинячі ребра помийте та обсушіть. Наріжте на порційні шматочки.
На розігрітій сковороді з розпеченою олією обсмажте м'ясо до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю і обсмажте до напівготовності. Влийте томатно-медовий соус і перемішайте. Додайте чорнослив, лавровий лист, перець і сіль.
Тушкуйте на середньому вогні під закритою кришкою 1 годину.
Поради:
Замість домашнього томатного соку можна використовувати готові томати у банці без шкірки.