Гострий лимонно-імбирний курячий суп: чудовий рецепт для холодної погоди

Просмотров: 456
2 березня 2024 20:50

Час приготування 1 год. 30 хв.

Харчова цінність на 100 г 36 ккал

Щойно температура починає падати, супи, які зігрівають, стають однією з найпопулярніших страв на нашій кухні. Щоб прискорити приготування, зваріть бульйон напередодні і приготуйте суп перед їжею. В міру того, як бульйон настоюється, смак стає глибшим. Ви також можете додати трохи рису або макаронів для насиченішого варіанту.

Інгредієнти

  • цибулина 1 шт.
  • морква 2 шт.
  • селера 2 стебла
  • часник 1 головка
  • гострий перець 1 шт.
  • імбир
  • 3 шматочки розміром із горіх
  • петрушка 1 пучок
  • коріандр 1 ст. л.
  • сіль 1 ст. л.
  • перець 1 ст. л.
  • лимон 1 шт.
  • шпинат або інша зелень на ваш смак жменя
  • курка 1 шт.

Видаліть із курки нутрощі, цибулину почистьте й наріжте великими шматочками, моркву й селеру також наріжте великими шматочками, головку часнику розріжте впоперек, перець – уздовж, лимони тонко наріжте.

Змішайте курку, цибулю, моркву, селеру, часник, халапеньйо, імбир, петрушку, коріандр, сіль і чорний перець у великому сотейнику або каструлі. Додайте достатньо холодної води, щоб покрити все.

Накрийте кришкою і доведіть рідину до кипіння на сильному вогні, потім зменште його до мінімуму і варіть, знімаючи металевою ложкою будь-які домішки, які можуть піднятися на поверхню рідини. Тушкуйте, поки курка не стане м'якою і не розвалиться, від 55 хвилин до години.

Перекладіть курку на велику тарілку і зберіть бульйон, який може капати. Використовуючи сито, процідіть бульйон до чистої каструлі та тримайте теплим на слабкому вогні.

Спробуйте бульйон і додайте сіль, якщо це необхідно.

Подрібніть курку за допомогою виделки.

Розкладіть шпинат, курку та скибочки лимона до сервірувальних тарілок і залийте гарячим бульйоном.




Похожие новости: