Гострий лимонно-імбирний курячий суп: чудовий рецепт для холодної погоди
Час приготування 1 год. 30 хв.
Харчова цінність на 100 г 36 ккал
Щойно температура починає падати, супи, які зігрівають, стають однією з найпопулярніших страв на нашій кухні. Щоб прискорити приготування, зваріть бульйон напередодні і приготуйте суп перед їжею. В міру того, як бульйон настоюється, смак стає глибшим. Ви також можете додати трохи рису або макаронів для насиченішого варіанту.
Інгредієнти
- цибулина 1 шт.
- морква 2 шт.
- селера 2 стебла
- часник 1 головка
- гострий перець 1 шт.
- імбир
- 3 шматочки розміром із горіх
- петрушка 1 пучок
- коріандр 1 ст. л.
- сіль 1 ст. л.
- перець 1 ст. л.
- лимон 1 шт.
- шпинат або інша зелень на ваш смак жменя
- курка 1 шт.
Видаліть із курки нутрощі, цибулину почистьте й наріжте великими шматочками, моркву й селеру також наріжте великими шматочками, головку часнику розріжте впоперек, перець – уздовж, лимони тонко наріжте.
Змішайте курку, цибулю, моркву, селеру, часник, халапеньйо, імбир, петрушку, коріандр, сіль і чорний перець у великому сотейнику або каструлі. Додайте достатньо холодної води, щоб покрити все.
Накрийте кришкою і доведіть рідину до кипіння на сильному вогні, потім зменште його до мінімуму і варіть, знімаючи металевою ложкою будь-які домішки, які можуть піднятися на поверхню рідини. Тушкуйте, поки курка не стане м'якою і не розвалиться, від 55 хвилин до години.
Перекладіть курку на велику тарілку і зберіть бульйон, який може капати. Використовуючи сито, процідіть бульйон до чистої каструлі та тримайте теплим на слабкому вогні.
Спробуйте бульйон і додайте сіль, якщо це необхідно.
Подрібніть курку за допомогою виделки.
Розкладіть шпинат, курку та скибочки лимона до сервірувальних тарілок і залийте гарячим бульйоном.