Ще й корисний. Як приготувати імбирний ель в домашніх умовах
Імбирний ель у кружці - простий коктейль, щоб приготувати вдома (Фото:Instagram @sheila_kibwage)
Імбирний ель, або імбирне пиво — безалкогольний напій, який часто використовують в коктейлях. Що робити, якщо його нема в найближчій крамниці? Розповідаємо, як зробити Імбирний ель самостійно в домашніх умовах.
Проблема імбирних коктейлів в тому, що деякі магазинні бренди пропускають справжній корінь імбиру (той самий інгредієнт, який відповідає за відчуття, що заспокоює шлунок) на користь штучних імбирних ароматизаторів та підсолоджувачів. Хороша новина? Ви можете приготувати домашній імбирний ель лише з чотирьох інгредієнтів, включаючи свіжий корінь імбиру, і це набагато простіше, ніж ви думаєте.
Наш простий рецепт домашнього імбирного елю поєднує тонік, простий сироп на основі імбиру та цитрусові (ми радимо сік лайма, але за бажанням його можна легко замінити лимонним соком). Отриманий безалкогольний напій солодкий, м’який на смак, і його легко відрегулювати відповідно до вашого смаку. Кип’ятіння свіжого імбиру пом’якшує природний смак кореня. (Хочете повноцінну міцну імбирну газовану воду? Спробуйте приготувати імбирне пиво.) Після того, як ви засвоїте основи, експериментуйте: Замініть цукровий пісок на світло-коричневий цукор, кленовий сироп або агаву. Додайте спеції, такі як коріандр, кардамон або чорний перець горошком в імбирну воду. Або спробуйте різні форми газованої води, від зельтерської до тоніка чи свіжої порції бульбашок з содової.
Цей рецепт імбирного елю можна використовувати під час хвороби та довгих автомобільних поїздок, а також у домашньому барі. Просто розмішайте імбирний сироп у тоніку та додайте трохи лайму, щоб приготувати келих імбирного елю на швидку руку. Або ж зробіть велику порцію імбирного елю «зроби сам», щоб персоналізувати коктейлs Пеніцилін, Кубок Пімма чи простий віскі - імбирний хайболл.
Рецепт домашнього імбирного елю
Рецепт імбирного елю можна використовувати під час хвороби та довгих автомобільних поїздок / Фото: Instagram @northstarcafe
Інгредієнти:
- Імбирний сироп (приблизно 11/2 склянки імбирного сиропу вистачить на 4−6 порцій)
- 11/2 склянки (200 г) подрібненого очищеного імбиру
- ¾ склянки (150 г) цукру
- Кошерна сіль
- Збірка:
- Близько 1 чверті охолодженої газованої води чи тоніка
- Близько 3 ст.л. свіжого соку лайма плюс дольки лайма для подачі
Спосіб приготування:
- Додайте 11/2 склянки (200 г) подрібненого очищеного імбиру в невелику каструлю, наповнену 2 склянками води, і поставте на повільний вогонь; варіть, частково накривши кришкою, 45 хвилин. Зняти з вогню і дати настоятися під кришкою 20 хвилин.
- Перелити суміш через дрібнопористе ситечко в миску, натискаючи на шматочки імбиру, а потім відкидаючи їх.
- Повернути рідину в каструлю, додати ¾ склянки (150 г) цукру і дрібку кошерної солі, потім нагрівати на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Охолодити сироп у закритій банці до повного застигання.
- Імбирний сироп можна приготувати за 1 тиждень; зберігати охолодженим у герметичній тарі (наприклад, у банці).
- Збірка: налийте ¼ склянки імбирного сиропу та 11/2 ч. л. лаймового соку в склянку з льодом і перемішайте.
- Додайте ¾ склянки охолодженої зельтерської газованої води чи тоніка і обережно перемішайте.
- Скуштуйте і додайте більше сиропу, зельтерської води або соку лайма за бажанням, і прикрасьте коктейль часточкою лайма.