Хрумкий хмиз на горілці: класичний рецепт

Просмотров: 294
16 березня 2024 15:24

Час приготування 1 год. 10 хв.

Харчова цінність на 100 г 376 ккал

Щоб хмиз вийшов хрустким, обов'язково додавайте в нього горілку, а тісто розкочуйте дуже тонко. Вам знадобляться борошно, яйця, горілка та олія. З невеликої кількості інгредієнтів ви насмажите цілу гору солодкої випічки.

Інгредієнти

  • борошно 200 г
  • яйця 2 шт.
  • горілка 1 ст. л.
  • сіль щіпка
  • олія 400 г
  • цукрова пудра

У миску вбийте яйця, додайте горілку і сіль. Збийте віночком. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Викладіть його на стіл, присипаний борошном, і замішуйте доти, доки воно не стане еластичним і пружним, приблизно 8-10 хвилин. Накрийте харчовою плівкою та залиште за кімнатної температури на 20 хвилин.

Потім розділіть тісто на чотири частини та розкатайте у тонкий пласт. Наріжте на вертикальні смужки завширшки 3-4 сантиметри, кожну смужку наріжте на ромби. У середині кожного ромба зробіть невеликий надріз і витягніть край через цей надріз.

Розігрійте на великому вогні глибоку сковороду з олією і обсмажте хмиз невеликими порціями до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Горілку можна замінити коньяком чи ромом.
  • Замість сковороди використовуйте сотейник чи каструлю.



Похожие новости: