Хрумкий хмиз на горілці: класичний рецепт
Час приготування 1 год. 10 хв.
Харчова цінність на 100 г 376 ккал
Щоб хмиз вийшов хрустким, обов'язково додавайте в нього горілку, а тісто розкочуйте дуже тонко. Вам знадобляться борошно, яйця, горілка та олія. З невеликої кількості інгредієнтів ви насмажите цілу гору солодкої випічки.
Інгредієнти
- борошно 200 г
- яйця 2 шт.
- горілка 1 ст. л.
- сіль щіпка
- олія 400 г
- цукрова пудра
У миску вбийте яйця, додайте горілку і сіль. Збийте віночком. Поступово всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Викладіть його на стіл, присипаний борошном, і замішуйте доти, доки воно не стане еластичним і пружним, приблизно 8-10 хвилин. Накрийте харчовою плівкою та залиште за кімнатної температури на 20 хвилин.
Потім розділіть тісто на чотири частини та розкатайте у тонкий пласт. Наріжте на вертикальні смужки завширшки 3-4 сантиметри, кожну смужку наріжте на ромби. У середині кожного ромба зробіть невеликий надріз і витягніть край через цей надріз.
Розігрійте на великому вогні глибоку сковороду з олією і обсмажте хмиз невеликими порціями до золотистого кольору. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки олії. Викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.
Поради:
- Горілку можна замінити коньяком чи ромом.
- Замість сковороди використовуйте сотейник чи каструлю.