Млинці на сироватці: найбюджетніший рецепт традиційної страви

Просмотров: 354
17 березня 2024 21:45

Час приготування 50 хвилин

Харчова цінність на 100 г 143 ккал

Цей варіант млинців найбюджетніший, проте не менш смачний, ніж класичний. Замість молока використовуватимемо сироватку. Завдяки цьому кисломолочному продукту млинці виходять ніжними та еластичними.

Склад інгредієнтів дуже простий: сироватка, яйця, цукор, борошно, сода і крохмаль. Млинці виходять в міру солодкими та підходять для солоних і солодких начинок.

Інгредієнти

  • борошно 350 г
  • сироватка 1 л
  • яйця 3 шт.
  • цукор 2 ст. л.
  • крохмаль 50 г
  • сода харчова 1 ч. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • олія 80 г

Сироватку розділіть на дві частини, 500 мл доведіть до кипіння на середньому вогні.

У глибокій мисці з'єднайте яйця, цукор і сіль. Збийте вінчиком і додайте решту 500 мл некип'яченої сироватки. Перемішайте. Всипте просіяне борошно, крохмаль і злегка збийте вінчиком.

До миски вилийте 500 мл гарячої сироватки, додайте соду, перемішайте і влийте до тіста. Все ще раз перемішайте і залиште на 10 хвилин, потім додайте олію. Знову перемішайте.

Обсмажуйте млинці на розпеченій сковороді на середньому вогні з двох боків до золотавого кольору.




Похожие новости: