Рецепт запеченої картоплі з пармезаном

Просмотров: 370
31 березня 2024 20:40

Час приготування 1 год. 10 хв.

Харчова цінність на 100 г 206 ккал

Її можете подати як для домашньої вечері як гарнір, так і на святковий стіл. Страва стане чудовою альтернативою смаженій картоплі або картоплі фрі. Апетитну, ситну та хрумку картоплю подавайте до улюбленого соусу або до свіжого салату.

Інгредієнти

  • картопля 500 г
  • сир пармезан 100 г
  • вершкове масло 20 г
  • оливкова олія 1 ст. л.
  • паприка солодка 1 ч. л.
  • часниковий порошок 0,5 ч. л.
  • прованські трави 1 ч. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль

Картоплю вимийте. Розріжте на половинки і надріжте сіточкою.

Сир натріть на дрібній тертці.

Розтопіть вершкове масло, змішайте з оливковою олією. Додайте паприку, перець, прованські трави, часник та сіль. Перемішайте. Змастіть картоплю та посипте сиром. Викладіть на деко.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів 50 хвилин.

Поради:

Сир можна замінити будь-яким твердим.

Посипте готову страву улюбленою зеленню




Похожие новости: