Весняні салати: вітамінні рецепти з перших овочів
Весна - пора перших овочів і свіжої зелені. Після довгої зими хочеться отримати заряд вітамінів і оздоровитися
Добре, якщо свіжі овочі доступні з дачі або городу. Однак продукти з магазину також підійдуть. Весняні салати готують зі свіжих овочів і м'яса, горіхів, сиру або фруктів. Щоб рецепт був легким для шлунка, майонез замінюють нежирною сметаною або йогуртом.
Салат з редискою, огірком і яйцем
Редис - 6 шт.
Огірки - 1 шт.
Яйця - 2 шт.
Кріп - 4 гілочки.
Знежирений кефір або сметана - 4 ст. л.
Лимонний сік - 1 ч. л.
Сіль за смаком.
Яйця відварити круто. Овочі та зелень промити. Огірки і яйця нарізати кубиками, редис - кільцями. Кріп дрібно нашаткувати. Перемішати всі інгредієнти салату і посолити салат за смаком. Заправити салат сметаною і лимонним соком. Залишити настоюватися 30 хвилин.
Салат з мангольдом і курячою грудкою
Мангольд листовий - 400 г.
Куряча грудка - 200 г.
Оливкова олія - 50 мл.
Часник - 2 зубч.
Волоський горіх - 80 г.
Лимонний сік - 1 ч. л.
Листя мангольда ошпарити окропом і дати стекти рідини. Крупно порвати руками. Курячу грудку нарізати невеликим кубиком і обсмажити до золотистої скоринки. Волоський горіх поставити в мікрохвильовку на 3 хвилини. Змішати курку з листям салату, додати подрібнений горіх. Заправити салат сумішшю оливкової олії, товченого часнику, лимонного соку і щіпки солі.
Салат зі шпинатом і фетою
Листя шпинату - 250 г.
Солодкий червоний перець - 1 шт.
Огірок - 1 шт.
Фета - 150 р.
Оливкова олія - 40 мл.
Сушений базилік - щіпка.
Винний або бальзамічний оцет - 1 ч. л.
Овочі вимити і обсушити. Фету нарізати однаковими кубиками. Огірок нарізати кружечками, перець - невеликими шматочками. Велике листя шпинату розрізати навпіл, невелике залишити цілим. Змішати в мисці огірки, шпинат і перець, заправити оливковою олією, оцтом і сушеним базиліком. Фету додати наостанок.
Салат з селерою, яблуком і куркою
Куряче філе - 140 г.
Стебло селери - 100 г.
Яблука - 140 г.
Горіхи волоські - 30 г.
Йогурт натуральний - 80 г.
Сіль за смаком.
Курку відварити до готовності. Яблука очистити від шкірки і насіння. Горіхи обсмажити на сухій сковороді або в мікрохвильовці. Стебло селери вимити і нарізати кубиком. Волоські горіхи подрібнити. Яблука і курку нарізати так само, як і селеру. Скласти інгредієнти в миску і заправити грецьким йогуртом і сіллю, перемішати. Залишити салат на 30 хвилин в холодильнику.
Джерело: УНІАН