Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закуски
Час приготування 40 хвилин
Харчова цінність на 100 г 168 ккал
Чудова холодна закуска, яка підійде як для повсякденного, так і святкового столу. З приготуванням цієї страви впорається навіть той, хто не вміє готувати.
Паштет готується з вареного яйця, обсмаженої цибулі, волоського горіха та часнику. Така закуска матиме гарний вигляд на столі, якщо викласти її на скибочки хліба за допомогою кулінарного шприца.
Інгредієнти:
- яйця 4 шт.
- горіхи волоські (очищені) 50 г
- цибуля ріпчаста 250 г
- вершкове масло 30 г
- олія 30 г
- часник 2 зубчики
- сіль 0,5 ч. л.
- перець чорний мелений
Яйця відваріть круто. Очистіть та охолодіть.
Цибулю ріпчасту очистіть, помийте. Наріжте кубиками. У сковороду викладіть олію та вершкове масло і обсмажте цибулю до золотистого кольору.
Волоські горіхи очистіть від шкаралупи та перегородок.
Помістіть у чашу блендера нарізані яйця, обсмажену цибулю, ядра волоського горіха, подрібнені зубчики часнику, перець та сіль. Подрібніть вміст блендера до однорідної маси. Готовий паштет викладіть із блендера і відправте в холодильник на одну годину.
Поради:
Яєчний паштет можна використовувати як начинку для тарталеток, намащення для бутербродів.