Рецепт пісних картопляних дерунів без яєць

Просмотров: 313
21 квітня 2024 14:55

Час приготування 50 хвилин

Харчова цінність на 100 г 249 ккал

Якщо ви дотримуєтеся посту, то цей рецепт стане для вас ідеальним рішенням.

Незважаючи на те, що до складу таких дерунів не входять яйця, смак у них настільки приголомшливий, що ніхто не залишиться байдужим, а для приготування потрібно лише два інгредієнти – картопля і цибуля.

Інгредієнти

  • картопля 500 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • олія

Картоплю та цибулю очистіть, помийте і натріть на дрібну тертку. З'єднайте, перемішайте, відкиньте на дрібне сито і залиште на 3-5 хвилин, щоб стекла рідина. Саму рідину злийте, а з дна зберіть крохмаль і додайте картоплю. Поперчіть, посоліть та перемішайте.

У сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладайте масу і обсмажуйте на середньому вогні з двох боків до золотистої скориночки. Подавайте гарячими.

Поради:

У картоплю можна не додавати крохмаль, деруни і без нього тримають форму.




Похожие новости: