Рецепт пісних картопляних дерунів без яєць
Час приготування 50 хвилин
Харчова цінність на 100 г 249 ккал
Якщо ви дотримуєтеся посту, то цей рецепт стане для вас ідеальним рішенням.
Незважаючи на те, що до складу таких дерунів не входять яйця, смак у них настільки приголомшливий, що ніхто не залишиться байдужим, а для приготування потрібно лише два інгредієнти – картопля і цибуля.
Інгредієнти
- картопля 500 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- перець чорний мелений
- сіль
- олія
Картоплю та цибулю очистіть, помийте і натріть на дрібну тертку. З'єднайте, перемішайте, відкиньте на дрібне сито і залиште на 3-5 хвилин, щоб стекла рідина. Саму рідину злийте, а з дна зберіть крохмаль і додайте картоплю. Поперчіть, посоліть та перемішайте.
У сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладайте масу і обсмажуйте на середньому вогні з двох боків до золотистої скориночки. Подавайте гарячими.
Поради:
У картоплю можна не додавати крохмаль, деруни і без нього тримають форму.