З полуницею. Як приготувати легкий повітряний тірамісу з сезонними ягодами
Незабаром розпочнеться сезон полуниці. Тому швидше зберігайте цей простий рецепт десерту, адже смакує він просто божественно.
Цей тірамісу — це справжній шматочок Італії на вашій кухні. Рецептом поділився кулінарний експерт програми Ранок Вдома на телеканалі Дім Чаба Бакош. Знайомтеся з рецептом і готуйте по-новому у компанії Лілії Ребрик і Костянтина Октябрського.
Тірамісу з полуницею за рецептом Чаби Бакоша / Фото: Канал Дім
Як приготувати тірамісу з полуницею
Інгредієнти:
- Печиво савоярді — 300 г
- Сир маскарпоне — 250 г
- Яйця — 4 шт.
- Кава — 150 мл
- Цукрова пудра — 75 г
- Какао — 20 г
- Полуниця — 300 г
- Мʼята — кілька гілочок
Спосіб приготування:
1. Зварити міцну каву. Охолодити її.
2. Відділити жовтки від білків. Окремо збити міксером жовтки та білки, додаючи цукрову пудру. Змішати білки і жовтки з сиром маскарпоне.
3. Нарізати слайсами полуницю.
4. У десертницю або широкий бокал викласти кілька ложок крему. Зробити шар з полуниці. Савоярді вмочити в каву і викласти на крем з полуницею. Далі знову кілька ложок крему. Прикрасити полуницею, какао і гілочками мʼяти. Смачного!