Слойки з полуницею: простий рецепт

Просмотров: 300
18 травня 2024 18:12

Час приготування 50 хвилин

Харчова цінність на 100 г 278 ккал

Для слойок використовуйте готове листкове тісто, а для соковитості начинки візьміть свіжу і вимиту полуницю. Хрумке легке тісто чудово гармонує з ароматною солодкою ягодою.

Інгредієнти

  • тісто листкове бездріжджове 500 г
  • полуниця свіжа 200 г
  • цукор 2 ст. л.
  • яйце (жовток) 1 шт.

Полуницю переберіть, обірвіть хвостики, промийте під проточною водою і наріжте на половинки.

Листкове тісто заздалегідь розморозьте в холодильнику. Викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Тісто трохи розкатайте і розріжте на прямокутники. Викладіть на одну половину полуниці та посипте їх цукром. На другій половині прямокутника зробіть посередині по три надрізи. Накрийте начинку другою половиною з надрізами та защипніть краї виделкою. Жовток збийте з однією чайною ложкою води, змастіть слойки і присипте цукром.

Викладіть слойки на деко, застелене пергаментом.

Випікайте в наперед розігрітій духовці до 190 градусів 20-25 хвилин.

Поради:

  • Щоб сік не сильно витікав, полуницю можна посипати крохмалем.
  • За бажанням слойки посипте цукровою пудрою.



Похожие новости: