Північна Корея відправила до Росії 10 тисяч контейнерів, в яких може бути близько 5 мільйонів артснарядів, - міністр оборони Південної Кореї

Просмотров: 1562
14 червня 2024 11:45
Північна Корея постачає артилерійські снаряди до РФ, Путін прагне більшого — міністр оборони Південної Кореї

 

 Північна Корея відправила до Росії контейнери, які можуть містити до 5 мільйонів артилерійських снарядів.
 

Однак під час візиту до Пхеньяну російський диктатор Володимир Путін, ймовірно, захоче отримати ще більше, заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік в інтерв'ю Bloomberg News.

 Шин Вонсік повідомив, що Сеул виявив щонайменше 10 тисяч морських контейнерів, відправлених з Північної Кореї до РФ, які можуть містити до 4,8 мільйона артилерійських снарядів, подібних до тих, якими Путін обстрілює Україну.

  "Очікується, що Путін буде прагнути до більш тісної співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо у військових постачаннях, таких як артилерійські снаряди, необхідні для досягнення перемоги," — підкреслив Шин Вонсік.

 Міністр зазначив, що Північна Корея також надіслала десятки балістичних ракет до РФ, щоб допомогти в нападі на Україну. В обмін на це Росія надала Північній Кореї технології, що дозволяють розгортати супутники-шпигуни та звичайні озброєння, такі як танки і літаки.

 За даними південнокорейської газети DongA Ilbo, Путін здійснить візит до КНДР вже наступного тижня. Ця поїздка стане першою з липня 2000 року і викличе занепокоєння у США та їхніх союзників щодо постачань зброї, які допомогли Кремлю здійснити напад на Україну.

  "Боєприпаси, надіслані Північною Кореєю після зустрічі Путіна і Кіма в Росії у вересні, яка активізувала торгівлю між сусідами, ймовірно, значно перевищили ті, що були надіслані США і Європейським Союзом. Це дозволило кремлівським військам обстрілювати Україну, оскільки вони змушені були нормувати боєприпаси через скорочення поставок, а надання допомоги було заблоковано в Конгресі США," — нагадали у Bloomberg.

На супутникових знімках, переданих сеульською спеціалізованою службою 38 North, видно підготовку Пхеньяну до візиту Путіна. На знімках видно будівництво на площі Кім Ір Сена в центрі Пхеньяна, що свідчить про підготовку до військового параду. Також літаки, припарковані в головному аеропорту Пхеньяна, були переміщені на злітно-посадкову смугу, ймовірно, для підготовки до прийому російського диктатора.

 

.




Похожие новости: