У Запорізькій області планують встановити когенераційне обладнання для безперебійного теплопостачання

Просмотров: 223
22 червня 2024 17:14
Конгераційна установка

 

  Запорізька область готується до складної зими. Основна проблема, яку потрібно вирішити – забезпечення тепла та світла взимку. Облдержадміністрація заявляє про важливість проєкту зі встановлення когенераційного обладнання, яке забезпечить комбіноване виробництво електричної та теплової енергії.

 "Реалізація проєкту зі встановлення когенераційного обладнання дозволить забезпечити безперебійне теплопостачання для понад 3 тисяч багатоквартирних житлових будинків, 290 об’єктів соціальної сфери, пунктів незламності та 623 інших інфраструктурних об’єктів," – розповів заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін.

Це також дозволить забезпечити електроенергією дві Дніпровські водопровідні станції КП "Водоканал" – ДВС-1 та ДВС-2. Щодоби вони очищають і подають споживачам майже 400 тисяч кубометрів питної води, яка надходить не тільки в Запоріжжя, а й до навколишніх громад на підконтрольній Україні території області.

  "Втілити цей проєкт без допомоги партнерів буде надзвичайно складно. Ми сподіваємося на долучення до нього всіх, кому не байдужа доля мешканців Запорізького регіону," – зазначив заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін.

Окремо було обговорено забезпечення вразливих верств населення твердим паливом. Для сталого проходження осінньо-зимового періоду обласна влада проаналізувала запити громад і вже сформувала перелік потреб, які планується задовольнити за підтримки міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про те, що в Запорізькій області понад 10 тисяч людей проживають у прифронтових населених пунктах без води, світла та газу.

 




Похожие новости: