У Запоріжжі почали будувати підземні школи

Просмотров: 452
23 червня 2024 09:34
Почалось будівництво підземних шкіл у Запоріжжі,

  У Запоріжжі та області підконтрольній Україні,  розпочали будівництво підземних шкіл

 У Запоріжжі та підконтрольних Україні частинах Запорізької області стартувало будівництво підземних шкіл. До кінця року планується звести 10 таких закладів, з яких п’ять будуть розташовані в обласному центрі, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

«Наразі близько 70 шкіл вже працюють у Запорізькій області, і близько 15 тисяч учнів мають можливість навчатися офлайн. Однак ми прагнемо до повноцінного офлайн освітнього процесу, оскільки деякі класи проводять заняття лише раз або двічі на тиждень», – зазначив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

Зважаючи на близькість до лінії фронту, де ракета може долетіти менше ніж за хвилину, рада оборони Запорізької області ухвалила рішення, що весь освітній процес повинен проходити під землею. «Ми вже розпочали будівництво трьох шкіл у Запоріжжі і отримали субвенцію на ще одну», – додав він.

Будівельні роботи стартували на п’яти об’єктах у регіоні, деякі з яких будуть розраховані на навчання у дві зміни. Одну з таких шкіл було продемонстровано журналістам 19 червня під час спеціального престуру. Цей підземний навчальний заклад буде здатен прийняти близько 500 осіб.

«Планується, що укриття зможе одночасно вмістити 460 дітей, 40 вчителів і персоналу. Ми розраховуємо, що навчання буде проходити у дві зміни, що дозволить забезпечити повноцінний освітній процес для приблизно тисячі учнів. Будівництво має тривати майже рік, і за графіком підрядника, закінчення робіт заплановано на кінець жовтня. Тож ми сподіваємося, що восени діти зможуть відвідувати цю школу», – сказав голова Запорізької ОВА.

Фінансування будівництва та обладнання підземних шкіл у Запорізькій області здійснюватиметься за рахунок державної субвенції, місцевих бюджетів та іноземних донорів. За підрахунками Запорізької ОВА, у регіоні проживає близько 50 тисяч дітей шкільного віку.

Про намір відкрити підземні школи для переходу на офлайн-навчання влада Запоріжжя повідомила в лютому цього року. З вересня 2023 року у Харкові вже облаштовано 60 класів для місцевих школярів у підземці.

 




Похожие новости: