На території України було нейтралізовано агентурну групу ФСБ,

Просмотров: 459
25 липня 2024 11:16

  На території Запорізької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Полтавської областей та міста Києва було проведено обшуки, під час яких було нейтралізовано агентурну групу ФСБ, яка готувала підпали у місцях масового скупчення людей.

  Основними цілями зловмисників були торгові центри, автозаправні станції, аптеки та ринки в Україні, Польщі та країнах Балтії.

  Під час комплексних заходів на Прикарпатті було затримано організатора ворожого осередку та його спільника. Злочинці діяли в складі угруповання, діяльність якого дистанційно координували працівники спецслужби РФ.

  До складу злочинної групи входило 19 осіб, розосереджених по Івано-Франківській, Дніпропетровській, Полтавській областях та Запоріжжю.

  За даними слідства, зловмисники за гроші вербували кандидатів для підпалів цивільних об’єктів, використовуючи особисті зв'язки у кримінальних колах. Для відправлення завербованих підпалювачів за кордон фігуранти готували для них підроблені документи, зокрема паспорти, водійські права, дипломи та медичні картки, оформлені на інші особи.

  Таким чином агентура РФ планувала нелегально переправити своїх спільників за межі України та "легалізувати" їх у країнах ЄС, - повідомили в СБУ. Після підпалів виконавці мали знімати загоряння на відео для подальшого "звіту" до ФСБ.

  Ці матеріали агресор планував використовувати для підготовки спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Євросоюзі.

  Під час 37 обшуків у помешканнях, автомобілях та гаражних приміщеннях фігурантів було вилучено:
- мобільні телефони, флеш-накопичувачі, чорнові записи та підроблені документи, що використовувалися в підривній діяльності;
- автомат АК, пістолети, зокрема Gloсk 19 з набоями та глушниками;
- банківські картки та великі суми готівки, які використовувалися для вербування потенційних підпалювачів.

 

 




Похожие новости: