Майже три тисячі бойовиків та медиків "Хезболли" постраждали внаслідок масових вибухів пейджерів.

Просмотров: 128
17 вересня 2024 21:14
Пошкодженний пейджер

  Майже три тисячі бойовиків та медиків "Хезболли" постраждали внаслідок масових вибухів пейджерів.

  Ізраїльські військові поки що не надали жодних коментарів щодо цієї ситуації.

  За даними Reuters, значна кількість членів угруповання "Хезболла", включаючи бойовиків та медичних працівників, отримали поранення через масовий вибух пейджерів, які використовували для зв'язку.

  Представник "Хезболли", який побажав залишитися анонімним, заявив, що цей інцидент став найбільшим порушенням безпеки за рік війни з Ізраїлем.

  За інформацією Times of Israel, серед постраждалих є вісім загиблих і близько 2800 поранених. Пейджери вибухали також на півдні Лівану. Ліванський центр кризових операцій закликав медиків повернутися до лікарень для надання допомоги великій кількості поранених, при цьому рекомендував не використовувати пейджери.

  За даними Wall Street Journal, пейджери належали до нової партії, отриманої "Хезболлою". Вважається, що причиною вибухів могло бути зловмисне програмне забезпечення, яке спричинило перегрів пристроїв. Деякі люди встигли позбутися пейджерів до їх вибуху.

  Кількість постраждалих швидко зростала і, за словами представника "Хезболли", ймовірно, перевищила тисячу осіб. Поранення включали травми голови, втрату пальців та інші серйозні пошкодження.

  За повідомленням агентства Mehr, серед постраждалих був і посол Ірану в Лівані Моджтаба Амані, а також двоє співробітників іранського посольства. Кібератака Ізраїлю зачепила також Сирію.

  Інцидент стався на тлі загострення ситуації на кордоні між Ліваном та Ізраїлем, де тривають обстріли після початку війни в Газі, спричиненої атаками ХАМАС 7 жовтня.

 




Похожие новости: